Gi en gave
Pandemien skaper nye muligheter i Midtøsten

Pandemien skaper nye muligheter i Midtøsten

- Jeg frykter døden! Jeg er bare 20 år, men jeg føler at døden er et svart spøkelse som hjemsøker meg uansett hvor jeg går. En dag kom jeg over deres Facebook-side. Jeg lyttet til en episode om Corona-epidemien, og etterpå kjente jeg på fred og trygghet. Freden varte ikke så lenge, så jeg tenkte at jeg kanskje kunne dele denne frykten jeg kjenner på med dere. Kanskje dere kan hjelpe meg?

Det plinger i innboksen på Messenger. Det er Amina som skriver. 20-åringen kjenner på frykten og usikkerheten som epidemien har ført med seg. Temaet og spørsmålene er ikke ukjente for Håpets Kvinner-teamet i Midtøsten. – Den langvarige nedstengningen av samfunnet har fått mange til å stoppe opp og tenke, forteller Joud, mangeårig programprodusent for programmet. Vi har tatt kontakt for å høre hvordan det står til i disse vanskelige tidene.

Pandemien fører til økt usikkerhet

– Frykten og usikkerheten som mange kjenner på nå, tror jeg er noe alle mer eller mindre kan kjenne seg igjen i. Vi har lett for å engste oss også i «vanlige tider». Vi bekymrer oss for familien, barna våre og ekteskapene våre. Men med alt som nå skjer, og som vi ikke har kontroll på, er frykten fordoblet – ja, kanskje tredoblet. Mange dveler nå ved eksistensielle spørsmål. Er dette verdens ende? Hva skjer med meg når jeg dør? Men det er ikke bare de store sakene som opptar oss i denne tiden. Mange kjenner også på usikkerhet knyttet til ekteskapskonflikter, barneoppdragelse og økonomiske utfordringer.

Karantenetid er tenketid

Joud forteller at dette kommer til uttrykk gjennom meldinger og kommentarer på Håpets Kvinners Facebookside og andre sosiale medieplattformer. – Selv har jeg fått oppleve at det kun er i Jesus jeg har funnet fred, sier hun. – Det er bare han som kan gi meg styrke midt i alt dette kaoset. Hun og familien har vært pålagt å sitte i karantene i lange perioder dette året. – Midt i frykten og mørket vi opplever akkurat nå, har Gud lagt på hjertet mitt at det er håp.  Dette er det jeg ønsker å formidle til kvinner gjennom radioprogrammene, avslutter Joud. Hun har laget en ny serie, basert på alle spørsmålene som blir stilt på sosiale medier. Hun erfarer at mange er trøtte, og at de trenger et trøstende budskap.

Første steg

Programmene er ofte første steg til lengre samtaler med dem som tar kontakt via sosiale medier. For 20 år gamle Amina ble kontakten på Facebook begynnelsen på en trosreise. Teamet fortalte henne mer om Jesus, og hun skrev ivrig tilbake: – Mener du Jesus (Isa)? Kan han frelse meg fra evig død? Men, er ikke han bare en profet? Dere må fortelle meg mer! Det gjorde de, og her er svaret hennes: – Jesus ser ut til å være en vei ut av frykten for meg. Jeg har elsket ham siden jeg var ei lita jente. Jeg elsker historiene om ham, miraklene og beretningen om hvordan han ble født. Men jeg visste ikke at han kunne frelse meg fra evig død. Kan dere være så snille og be for meg, og at jeg må bli frelst? Jeg ønsker så inderlig at Jesus skal være min Herre og min venn i hverdagen.

Du kan høre en lengre samtale med Joud i programmet «Håpets Kvinner» som du finner her.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding