Gi en gave
Videre med legedom for kropp og sjel

Videre med legedom for kropp og sjel

Nytt TV-program: Mange har prøvd, men evangeliet har enda ikke slått rot blant Afar-folket. Progresjons-pilen står fremdeles på rødt nivå når det gjelder antall kristne. Kun åtte promille, altså åtte per tusen regnes som evangeliske kristne.

Afar er en muslimsk folkegruppe og teller 2,5 millioner mennesker. De holder til i grenseområdet mellom Etiopia, Djibouti og Eritrea, et område med mye hungersnød og tørke. Afar-kvinnene har det spesielt vanskelig, på grunn av skadelige tradisjoner; 90 prosent omskjæres, og mange jenter giftes bort som barn - med de alvorlige skader dette medfører både fysisk og psykisk.

I desember måned har vi i Norea til hensikt å løfte frem dette unådde Afar-folket, og vi forsøker å få deg med oss på å dele evangeliet med dem - og det på en ganske unik måte. Så hvordan når vi dem? Vi vil forsøke å nå Afar-folket med evangeliet om Jesus gjennom en dramaserie på deres eget språk. Serien utvikles i samarbeid med en lokal mediepartner, og man tar folkets lidelser på alvor. Vi setter blant annet ord på problemene som skadelige tradisjoner fører til, og løfter frem hvordan det er hjelp å få.

Men viktigst av alt: Vi forteller at de er elsket av Jesus!

Dramaserien distribueres via små mediespillere og andre digitale løsninger som er enkle å bruke og lette å lytte til i skjul.

I dette tv-programmet fra Norea-tv handler det nettopp om vår videre satsning på dramaserie for å nå Afar-folket med evangeliet. Samtidig fokuserer deler vi erfaringene fra et liknende prosjekt overfor Ari-folket i Etiopia. Programleder er Harald Endresen og han er i samtale med prosjektrådgiver i Norea, Jostein Sæth.

Du kan også se programmet på noreatv.no, på Kanal 10 lørdag og mandag kl 19. Du finner også programmet på vår youtube-kanal.

 

 

 

 

 

Kanskje legger Gud dette folket spesielt på ditt hjerte denne måneden? Kanskje du kan tenke deg å be for Afar folket og for prosjektet vårt? Og hvis du kunne tenke å gi en gave, så kan du vippse til # 577030, eller gi på kontonr 3000.42.74640. Merk gaven med Afar-folket.

 

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Et arbeid i tro
Det kan virke som en umulig oppgave å bringe evangeliet til mennesker i Nord-Korea, men radiobølger trumfer piggtråd og diktatur.
Les mer
Styrke bak grensene
– Dere holder liv i min tro! Jeg ber for dere og for de mange andre Guds medarbeidere som hjelper meg. Takk! I og holde liv i sin tro.
Les mer
Flukt og menneskehandel
Mange ønsker å flykte fra regimet i Nord-Korea. Noen lykkes, men kommer ut for nye prøvelser.
Les mer
Timoteus-prosjektet
Livet i Nord-Korea er vanskelig og mange forsøker å flykte til naboland for å bygge en ny tilværelse. Det kan bli en lang og vanskelig ventetid...
Les mer
Håp gjennom lufta
Piggtråd og kontroll kan lage store hindringer, men usynlige bølger av håp når inn.
Les mer
Krise i Kina
Mange steder har det vært hetebølge i sommer. I Kina har den vart i 72 dager.
Les mer
1 av 127
Innad i Etiopia finnes det 127 folkegrupper. En av disse heter Afar.
Les mer
Det er noen der ute
En berberkvinne fra Algerie forteller dette til SAT-7, Noreas TV-partner i Midtøsten og Nord-Afrika:
Les mer
Analfabetisme ingen hindring
I Bibelen står det mye om å høre. For mennesker som ikke kan lese og skrive, er dette spesielt viktig.
Les mer
Det begynte med radio i Etiopia
I over 55 år har Noreas partner, Evangeliets Røst, kringkastet evangeliet på radio i Etiopia.
Les mer
Monsieur B.
Når en kjører i Nord Afrika og ser et hus på en slette, kan man noen ganger tenke: hvem skal nå disse menneskene?
Les mer
Et tabuemne brytes ned
Det er lite rom for å snakke om seksualitet og seksualundervisning i Midtøsten og Nord-Afrika. SAT-7 Arabic ønsker gjennom programmet «Snakk...
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding