Gi en gave
Eli Fuglestad
Eli Fuglestad Norea Mediemisjon

En bukett fra ørkenen

Det er ikke alltid blomstene vokser der vi forventer å finne de. Av og til kan de plukkes på steder vi aldri hadde tenkt å lete. Eli Fuglestad har gitt ut boken «Over en kopp te» på Norea forlag. Stoffet til denne beskriver hun nettopp som en blomsterbukett fra ørkenen.

Tapas for troen

Noen av dere kjenner sikkert navnet hennes igjen fra radioen. De siste månedene har programposten Tapas for troen vært en del av Noreas programtilbud. Disse miniandaktene ble til på den måten at Eli begynte å sende bibelvers på SMS til noen venninner. For at versene skulle være lettere å forstå, la hun til noen kommentarer som ble sendt ut sammen med verset. Etter hvert ble dette til de andaktene som hun nå deler med oss gjennom radioen. – Jeg føler det ofte slik at Gud tar det som er lite og gjør til noe stort. Det at disse små setningene plutselig kommer ut «på lufta» gjør jo at mange flere kan få del i dem. - Ønsket er at folk skal komme nærmere Gud, sier Eli, som nå altså også har kommet ut med bok. Den kan du kjøpe her.

Over en kopp te

Som nevnt kaller Eli boka si en bukett fra ørkenen. Boka er en samling av små betraktninger som har blitt til i hennes vandring sammen med Gud, mange ganger i et ørkenlandskap. I mange år strevde hun med sykdom og var satt på sidelinjen. – Det var mange tunge dager og tunge tanker. Jeg følte meg ikke forlatt, men funnet. Gud var nær med trøst og oppmuntring. Han var der sammen med meg i ørkenen og jeg fikk erfare det som står i Høysangen 8,5: «Hvem er hun som kommer opp fra ødemarken, støttet til sin elskede?» Jeg skrev jevnlig ned tankene mine uten at jeg hadde noen plan for hva det skulle bli til. Men Gud viste meg at det skulle bli en bok utav det, selv om jeg ikke hadde noen tro på det. Stykkene i boken håper jeg kan bli til oppmuntring for andre og at de kan kjenne hjertet bak ordene, som det står i 2.Kor. 1,4: «Han trøster oss i all vår nød, så vi skal kunne trøste dem som er i nød, med den trøst vi selv får av Gud».

Håpets kvinner

En dag fikk Eli brev i posten fra sin mor i Vennesla. Det inneholdt Håpets Kvinner sin bønnekalender og i et brev som var vedlagt stod det at Norea trengte oversetter til denne bønnekalenderen. «Noe for deg?» hadde mor skrevet i margen. Det viste seg at det var det og Eli oversetter nå denne fra engelsk til norsk hver måned. Dette ble også starten på samarbeidet med Norea, Håpets Kvinner, som så langt altså har resultert i Tapas for troen og Over en kopp te.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Send oss en melding