Gi en gave
Illustrasjonsfoto/Norea Mediemisjon
Illustrasjonsfoto/Norea Mediemisjon

Enkelt og genialt

Vi sto i ventehallen på sentralstasjonen i Wien. I veska hadde vi et knippe MP3-spillere med undervisning om den kristne tro på arabisk. – La oss be om at Gud vil ordne det slik at de som får disse spillerne virkelig vil få glede av dem, sa min tyske kollega som var sammen med meg.

Av Per Birkeli, daglig leder i Norea

Året var 2015. Flyktningkrisen hadde rammet Europa med full tyngde. Jeg var deltaker på en misjonskonferanse i Østerrike. Sammen med en tysk kollega fra en av Noreas partnerorganisasjoner hadde jeg tatt veien til togstasjonen i Wien. Vi ville gjerne benytte anledningen til å ta flyktningstrømmen gjennom Wien i nærmere øyesyn. Synet som møtte oss i og utenfor den store ventehallen på togstasjonen var overveldende. Flyktninger i alle aldre sto, satt og lå på gulvet i ventehallen og på parkeringsplassen utenfor. To unge menn vasket og barberte seg under en vannslange på utsiden av bygningen. Andre stirret apatisk framfor seg.

Vi hadde tatt med oss en håndfull MP3-spillere med informasjon om den kristne tro på arabisk. Nå følte vi behov for å be Gud om visdom til å gi spillerne til noen som virkelig ville bruke dem. Vi ba en kort bønn om Herrens ledelse, og deretter begynte vi å se oss om etter noen som vi kunne gi apparatene til. Noen minutter senere var vesken tom.

– Disse spillerne er bare en dråpe i havet, sa kollegaen min oppgitt. Jeg måtte medgi at vårt lille bidrag monnet svært lite. – Jeg har forresten lagt merke til at nesten alle flyktningene har smarttelefon, sa tyskeren ettertenksomt. – Tenk om vi på en eller annen måte kunne kommunisere det kristne budskapet til dem via telefonene deres? På den måten ville vi nå mange flere mennesker.

Besøket på togstasjonen i Wien ble startskuddet for en prosess med å utvikle en «flyktning-app». Sommeren 2020 kunne Norea Mediemisjon omsider lansere appen «Good News». Den gjør videoer og andre kristne ressurser tilgjengelige på arabisk, farsi og somali. Appen har også en medvandrerfunksjon som gjør at nordmenn kan følge sine nye internasjonale venner steg for steg mens de utforsker innholdet i appen og lærer mer om Bibelen og kristen tro.

Blant våre nye landsmenn finnes det mennesker fra unådde folkegrupper og fra land som er stengt for tradisjonell misjon. Når disse menneskene nå oppholder seg i Norge, er det ikke lenger noe som hindrer oss i å dele de gode nyhetene med dem – bortsett fra vår egen manglende frimodighet. Appen «Good News» gjør at nærmest hvem som helst nå på en enkel måte kan vitne for sine nye venner. Alt man trenger å gjøre, i alle fall i første omgang, er å fortelle om appen. Enkelt og genialt!

Her kan du lese mer om appen Good News

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Analfabetisme ingen hindring
I Bibelen står det mye om å høre. For mennesker som ikke kan lese og skrive, er dette spesielt viktig.
Les mer
Det begynte med radio i Etiopia
I over 55 år har Noreas partner, Evangeliets Røst, kringkastet evangeliet på radio i Etiopia.
Les mer
Monsieur B.
Når en kjører i Nord Afrika og ser et hus på en slette, kan man noen ganger tenke: hvem skal nå disse menneskene?
Les mer
Et tabuemne brytes ned
Det er lite rom for å snakke om seksualitet og seksualundervisning i Midtøsten og Nord-Afrika. SAT-7 Arabic ønsker gjennom programmet «Snakk...
Les mer
Kristne vitnesbyrd på TV i...
Han vokste opp som muslim, men ville ikke bare vite om Gud. Han ville kjenne Ham.
Les mer
Mindre enn 1 %
Den delen av verden der det er minst kristne, er også den som er mest stengt.
Les mer
Troens Menn UNG
De tre bøkene i Troens Menn-serien har vært til hjelp for mange. Nå er ungdomsversjonen klar.
Les mer
Levende vann i sommertørken
Norea ønsker å utruste og inspirere kristne til misjonsengasjement, og å gi næring til troen.
Les mer
Forvandling i fengsler
I Kenya har Troens Menn-bøkene blitt brukt som samtaleopplegg blant innsatte, med gode resultat.
Les mer
Troens menn - svar på...
Lonnie Berger bad Gud om at noen måtte skrive et opplegg som utrustet kristne menn.
Les mer
En Jesus-soldat
- Gjennom Troens Menn er jeg blitt forvandlet til en Samurai - en soldat for Jesus.
Les mer
Frelst på skofabrikken
En kvinne fra Albania og hennes døtre ble kjent med Jesus gjennom et radioprogram de hørte på en skofabrikk. Programmet heter Håpets Kvinner,...
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding