Gi en gave
Møter Jesus i sin egen stue

Møter Jesus i sin egen stue

– I mange år levde jeg i et dypt åndelig mørke, men en dag fant jeg ved en tilfeldighet TV-programmet deres. Det jeg fikk se og høre tente en gnist i mitt indre. I dag er jeg en Jesu etterfølger, og livet mitt ligger nå trygt i Hans hellige hender.

Av Per Birkeli, daglig leder Norea Mediemisjon. 

Mannen som forteller dette er født og oppvokst i Iran. Nylig tok han kontakt med Noreas TV-partner i Midtøsten for å dele vitnesbyrdet sitt. Dette er en av tallrike tilbakemeldinger fra personer i Iran som har fått lære Jesus å kjenne gjennom våre kristne TV-sendinger. Den kristne tro har trange kår i Iran. Det er umulig å sende «vanlige» misjonærer dit, og lokale kristne utsettes kontinuerlig for brutal forfølgelse på grunn av sin tro. Desto mer gledelig er det at vi gjennom satellittsendt TV kan fortelle befolkningen i landet om Jesus. En annen TV-seer sier det slik: – Jeg blir oppmuntret og styrket i troen gjennom programmene deres.

Jeg har selv fått besøke studioet der programmene på farsi blir produsert. Da fikk jeg både se og erfare hvordan våre iranske kolleger arbeider, og jeg fikk et fint eksempel på noe av nøkternheten som bidrar til å gjøre dette arbeidet svært kostnadseffektivt. Mens vi ventet på at en direktesending skulle starte ble jeg tilbudt litt mat – deriblant en glassbolle med salat. Jeg satt i et lite kjøkken bak TV-studioet og spiste da en av filmfolkene dukket opp. – Kunne jeg be deg om å spise salaten litt raskt, sa hun, – vi trenger glassbollen som dekor i studioet når vi om kort tid går på lufta.

Da sendingen startet var studioet vakkert dekorert – kanskje enda litt finere enn til vanlig, siden nettopp denne dagen var Irans nasjonaldag. Et lite bord var dekket med tradisjonsrik iransk festmat. Glassbollen jeg nettopp hadde spist salat fra var vasket skinnende ren, og den sto nå sentralt plassert midt på bordet.

Programlederen anslo at sendingen ville bli sett av 2-3 millioner iranere. Det er naturligvis bare Gud som vet hvor mange det er som faktisk ser disse programmene, men ut fra tallrike tilbakemeldinger kan vi slå fast at det må dreie seg om mange mennesker – svært mange. Jeg takker Gud for at vi har denne muligheten til å gjøre Jesu navn kjent i et av verdens mest lukkede land. Vi får stadig nye tilbakemeldinger fra mennesker som gjennom disse programmene har fått håp om et evig liv sammen med Jesus.

Til slutt vil jeg minne om følgende hilsen vi fikk fra en annen TV-seer i Iran: – Vi kan ikke gå til kirken, men dere bringer kirken hjem til oss. Tusen takk for disse dyrebare sendingene!

Her kan du lytte til artikkelen:

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Frelse gjennom et åpent vindu
Hun var landsbyens trollkvinne. En dag dukket hun opp i den lokale kirka.
Les mer
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding