Gi en gave
Evangeliet tilbake til jødene

Evangeliet tilbake til jødene

– Hvorfor må vi jøder alltid og til alle tider hates av så mange mennesker? Hjertesukket kommer fra en jødisk kvinne bosatt i Israel.

Av Per Birkeli, daglig leder i Norea Mediemisjon.

Da jeg var yngre undret jeg meg selv ofte over dette. Hvorfor er jødene alltid gjenstand for negativ omtale, og dessverre ofte også for det som langt verre er? Hatet mot denne folkegruppen vil liksom ingen ende ta – det finner bare stadig nye former (for ikke å si nye begrunnelser). En representant for tyrkiske myndigheter hevdet eksempelvis våren 2020 at jødene står bak corona-viruset(!)

Som voksen har jeg skjønt at hatet mot jødene ikke så lett lar seg utrydde. Jesus hadde dette å si til dem: Dere skal hates av alle for mitt navns skyld (Matt 10,22). Johannes siterer Jesus slik: Om verden hater dere, skal dere vite at den har hatet meg først (Joh 15,18). Jesu ord gjelder jødene som etnisk gruppe. Samtidig gjelder de også alle dem fra andre etniske grupper som tar imot Jesus og blir «innpodet på treet». Ut fra dette forstår vi at det er en klar sammenheng mellom antisemittisme og forfølgelse av kristne.

Paulus hadde et sterkt ønske om at jødene, folket han selv tilhørte, skulle ta imot Jesus. Han skriver i Romerbrevet dette om dem: Jeg ønsker av hjertet og ber til Gud at de må bli frelst. Paulus forklarer videre at Gud selv har lagt et slør over øynene til dette folket slik at de ikke skal forstå hvem Jesus er, men han forsikrer oss om at dette sløret en gang i fremtiden vil bli tatt bort. Når dette skjer vil jødene i hopetall forstå at Jesus virkelig er Messias, Guds sønn, og de vil da ta imot ham som sin Frelser og Herre.

I våre dager er det stadig flere jøder som får øynene opp for at Jesus virkelig er Messias, Guds sønn og verdens frelser. Kanskje vil du og jeg få erfare at jødene, Guds A-lag, kommer på banen som ambassadører for Kongenes Konge? Mens vi venter i spenning på at Herren skal ta sløret bort fra øynene til jødene, og vekkelse for alvor bryter ut blant Guds folk, kan vi få være med på å velsigne dem. Samtidig bør vi bruke de mulighetene vi har til å dele evangeliet om Jesus med dem.

Det er fremdeles ikke lov å drive tradisjonell misjonsvirksomhet i Israel, men vi kan bidra til å styrke de små forsamlingene med messiastroende jøder som allerede finnes. Dette året er Norea med på å utdanne søndagsskolelærere i samarbeid med Caspari Center i Jerusalem. En av dem som følger undervisningen via Internett sier det slik: – Det jeg har fått lære har vært til stor nytte i arbeidet med å undervise barna om Jesus, og kurset har bidratt til at jeg tar oppgaven som søndagsskolelærer mer alvorlig. 

Les mer om vårt arbeid i Israel her. 

 

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Brikkene falt på plass
Av og til ser vi på en forunderlig måte at Gud har gått foran og banet vei.
Les mer
Velkommen til Norea-møte!
Fjerde episode av Arven etter Adam vises i kveld, 6. nov, i Auditoriet på Gimlekollen mediesenter
Les mer
Pionérmisjon
Hva tenker du på når du hører navnet Indonesia? Får du assosiasjoner til hvite strender på Bali, og hinduistiske religionsritualer? Eller ser...
Les mer
– Hvorfor skulle vi ikke våge?
Han er frivillig på en gjenbruksbutikk og har fått mange spennende samtaler om tro med muslimer.
Les mer
Reddet i siste øyeblikk
En kassett med iransk lovsang, ble redningen for en fortvilet norsk-iraner.
Les mer
Nytt Noreablad
"Hjelp til å dele troen" er tittelen på bladet som er på vei til en postkasse nær deg.
Les mer
Svikter vi vårt kall?
Som kristne har vi et kall til å fortelle andre om Jesus. Det gjelder også våre nye landsmenn.
Les mer
De minst nådde finnes også her
I våre nabolag finner vi representanter for folkegrupper som er unådde med evangeliet.
Les mer
Noreakonferansen
Du inviteres til en helg med oppbyggelse, inspirasjon og utrustning.
Les mer
De gode gjerningers evangelium
Han står og ser ut over det som for bare noen timer siden var en moderne by med et yrende folkeliv. Nå ser området ut som en krigssone. Tallrike...
Les mer
Strategisk språk
Arven etter Adam produserer først på swahili. Det snakkes av 50 millioner barn. Deretter er planen at filmserien kan utgis på mange andre språk.
Les mer
Fallet
Tredje episode av Arven etter Adam skildrer konsekvensen av syndefallet.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding