Gi en gave
Navnet Jesus

Navnet Jesus

«Vers to i sangen Navnet Jesus lyder slik: Jesu navn hvor skjønt det klinger, la det runge over jord… Gjennom radiomisjon går sangen min i oppfyllelse!» Dette fortalte tekstforfatter David Welander, da han jobbet i Norea på begynnelsen av 60-tallet.

Av Per Birkeli, daglig leder Norea Mediemisjon

Han har vært i hovedstaden for å delta på Frelsesarméens 35 års-jubileum i Norge. Nå er han på vei hjem til Lørenskog. Der han sitter i togkupéen, alene med tankene sine, grunner han over det han har fått høre denne dagen. Året er 1923, og navnet til den unge mannen er David Welander.

Welander ble født i Kristiania, byen som siden 1924 heter Oslo. I ungdomsårene flyttet han sammen med familien til Rjukan i Telemark, men som voksen valgte han å bosette seg i Lørenskog. Forkynnelsen under jubileet tok utgangspunkt i Salme 72, 17: “Hans navn skal bli til evig tid. Så lenge solen skinner, skal Hans navn skyte friske skudd.” Budskapet hadde grepet tak i David Welander, og ordene arbeidet videre i tankene hans.

Innen toget nådde frem til Lørenskog hadde den unge mannen skrevet de to første versene av sangen «Navnet Jesus blekner aldri». Det siste verset skrev han i hjemmet sitt den samme natten. TV2 kåret i 1995 Welanders sang til “Tidenes salme”. Fire år senere ble den utropt til “Århundrets bedehussang” under Bedehussangfestivalen på Ørje.

Den kjente sangforfatteren ble i 1960 ansatt som forkynner og sjelesørger i Norea Radio, og han arbeidet der frem til han i 1962 overtok som generalsekretær for Blå Kors. Åge Nevland, en av veteranene i Norea, forteller at Welander en dag kom med følgende betraktning: «Vers to i sangen Navnet Jesus lyder slik: Jesu navn hvor skjønt det klinger, la det runge over jord… Gjennom radiomisjon går sangen min i oppfyllelse!»

Norea Radio endret i 2002 navn til Norea Mediemisjon, som en konsekvens av at det nå ikke lenger bare var radiosendinger arbeidet dreide seg om. Norea Mediemisjon er i dag sterkt engasjert i misjon blant verdens minst nådde folkegrupper. Gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier gjør Norea Mediemisjon og våre internasjonale partnere navnet Jesus kjent.

I en ideell verden ville det være mulig å sende misjonærer til ethvert land, og til enhver folkegruppe, for å dele evangeliet om Jesus. Realiteten er imidlertid ikke slik. Mer enn halvparten av jordens befolkning bor i områder som i større eller mindre grad er stengt for tradisjonell misjon. I disse områdene må vi ta andre metoder i bruk for å få ut de gode nyhetene. Heldigvis finnes det nå redskaper som gjør det mulig å forkynne evangeliet også i stengte land, og takket være disse redskapene runger navnet Jesus ut over stadig nye områder.

 

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer
Bønn som bærer
Det er ikke bare solskinn for kvinnene på solskinnsøya Zanzibar, men bønnegruppene gir håp.
Les mer
Elisabeth på Zanzibar
Mange har blitt berørt av historien om Elisabeth
Les mer
Takk, min Jesus!
Ordet takk står igjen som en overskrift etter helgens konferanse i Sandnes
Les mer
SAT-7 PARS med budskap om fred...
Frykt og håpløshet kaster skygger over livene til det afghanske folk. SAT-7 PARS sin afghanske programledere, Shoaib Abadi og Noorullah Noor,...
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding