Skru på fjern-synet

Skru på fjern-synet

Lokal møtevirksomhet og misjon ved fjerne kyster er imidlertid to sider av samme sak. Både lokalt forsamlingsarbeid og misjon blant unådde angår alle kristne.

Av Per Birkeli, daglig leder Norea Mediemisjon

Da Jesus vandret langs Genesaretsjøen etter å ha helbredet Peters svigermor og en mengde andre mennesker, forsøkte folk å holde ham tilbake. De hadde sett Jesus gjøre mektige gjerninger, og nå ville de at han skulle bli værende hos dem. Endelig møtte de en person som kunne tilby helbredelse som faktisk virket. En som så behovene til den enkelte, og som hadde genuin omsorg for alle mennesker. En som satte ting i rett perspektiv, og som talte med tyngde og autoritet. En som lokalsamfunnet virkelig trengte.

Jesus hadde imidlertid ikke til hensikt å bli værende på ett sted over lengre tid. Mesteren svarte folkemengden med disse ordene: «Også i de andre byene må jeg forkynne budskapet om Guds rike. Det er det jeg er utsendt for.» Jesu befaling til deg og meg, og til alle sine etterfølgere gjennom alle tider, er å gå videre ut i verden for å fortelle andre mennesker om Ham. Herren innleder misjonsbefalingen med å forsikre oss om at han har all makt, både i himmelen og på jorden. Deretter gir han oss en tydelig marsjordre: Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til mine disipler.

Enkelte kristne synes å tenke at det er aktivitetene i den lokale forsamlingen som virkelig betyr noe, og at misjon i fremmede land bare er for spesielt interesserte. Lokal møtevirksomhet og misjon ved fjerne kyster er imidlertid to sider av samme sak slik jeg ser det. Både lokalt forsamlingsarbeid og misjon blant unådde angår alle kristne. Det ene skulle gjøres og det andre ikke forsømmes.

I skrivende stund er det fortsatt flere tusen folkegrupper som regnes for å være unådde. Tenk om flere kristne i landet vårt ville løfte blikket og «skru på fjern-synet» (ikke TV’en altså). Da kunne vi i fellesskap nå enda lenger ut med evangeliet om Jesus. Jo flere som er med på laget, desto lenger ut kan vi gå med de gode nyhetene. Og jo lenger ut vi kan strekke oss, desto flere folkegrupper kan få høre at alle som tar imot Jesus blir Guds barn og arvinger til det evige liv. De gode nyhetene består i at Jesus kom for å gjøre ende på djevelens gjerninger, og for å frelse det som var fortapt.

– Løft blikket og se markene, sa Jesus, – de står alt hvite til høst! Mange av folkegruppene som fortsatt regnes blant de minst nådde bor i områder som er stengt for tradisjonell misjon. I mange tilfeller er det simpelthen umulig å sende misjonærer til dem i tradisjonell forstand. Gjennom målrettet bruk av radio, TV, Internett, apper, SD-kort og andre elektroniske medier kan vi likevel nå også disse folkegruppene med evangeliet.