Gi en gave
Radiomisjon langs Silkeveien

Radiomisjon langs Silkeveien

Ved inngangen til 2019 var to store containere på vei fra Tyskland til et land i Sentral-Asia. De inneholdt komponenter til en stor radiosender. I løpet av våren er utstyret pakket ut av containerne, og den kraftige mellombølgesenderen er blitt klargjort.

Av Per Birkeli, daglig leder Norea Mediemisjon

Kamel-karavaner brakte i svunnen tid viktige handelsvarer som krydder og silke mellom Asia og Europa langs ruten som har fått navnet Silkeveien. I disse dager får den viktige handelsruten en ny renessanse. I dag er det ikke kamel-karavaner og handelsvarer det dreier seg om. Nå er det noe mye mer verdifullt som tilbys langs den gamle handelsruten: Evangeliet om Jesus.

Unådde

1. juni 2019 gikk de første prøvesendingene fra Silkevei-senderen på lufta, og 10. juni ble senderen satt i ordinær drift. Den kraftige senderen på 200 000 watt dekker et område med mer enn 60 millioner innbyggere. De fleste folkegruppene i dette området regnes blant de minst nådde i verden.

Sendingene dekker det meste av Sentral-Asia. I tillegg når de inn i den nord-vestlige delen av Kina, der det undertrykte uigur-folket bor. I hele dette området er det vanskelig, for ikke å si umulig, å drive tradisjonell misjon. En lokal kristen leder fra Usbekistan jeg nylig fikk møte, sier det slik: – Politiet gjør hva de kan for å hindre meg i å fortelle mine landsmenn om Jesus, men radiosendingene kan de ikke stanse. De kristne sendingene er svært viktige for landet vårt.

Mens lokale kristne hindres i å dele sin kristne tro med andre mennesker, kan vi gjennom radiosendingene våre uhindret fortelle om Jesus til alle som ønsker å lytte til sendingene. De første programmene som gikk på lufta var på kasakhisk, russisk, usbekisk og uigur. Siden vil nye språk bli lagt til i sendeplanen. Programmene inneholder god bibelsk forkynnelse, som eksempelvis «Veien gjennom Bibelen», og evangeliserende program som er tilpasset de ulike folkegruppene.

60 millioner

– Det er et stort gjennombrudd vi nå er vitne til, sier Lauren Libby, internasjonal president for Noreas samarbeidspartner, TWR. – Den nye senderen gir oss en enestående mulighet til å bringe evangeliet om Jesus inn i områder som er stengt for misjonærer.

En lokal kristen fra regionen sier det slik:

– De kristne radiosendingene var i mange år min eneste mulighet til å lære mer om Jesus og den kristne tro. Takket være disse livsviktige sendingene fikk troen min næring gjennom en periode på flere år. Radiosendingene har vært avgjørende for at antall evangeliske kristne i Sentral-Asia har økt fra under hundre i 1990, til flere titalls tusen i dag.

Norea Mediemisjon har de siste årene styrket innsatsen for å nå ut blant unådde folkegrupper i Sentra-Asia, og Silkevei-senderen gjør det mulig for oss å nå enda lenger ut. Vær gjerne med i bønn for dette arbeidet. Du kan lese mer om prosjektet på norea.no.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer
Bønn som bærer
Det er ikke bare solskinn for kvinnene på solskinnsøya Zanzibar, men bønnegruppene gir håp.
Les mer
Elisabeth på Zanzibar
Mange har blitt berørt av historien om Elisabeth
Les mer
Takk, min Jesus!
Ordet takk står igjen som en overskrift etter helgens konferanse i Sandnes
Les mer
SAT-7 PARS med budskap om fred...
Frykt og håpløshet kaster skygger over livene til det afghanske folk. SAT-7 PARS sin afghanske programledere, Shoaib Abadi og Noorullah Noor,...
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding