Gi en gave
Trosser terrorfrykt for å gi evangeliet til unådde

Trosser terrorfrykt for å gi evangeliet til unådde

Misjon blant muslimer blir ikke prioritert av kristne ledere i Kenya. Men Gud kalte «George» til å forlate sin lederstilling for å være teltmaker blant unådde mennesker i terrortruede områder.

Av Jostein Sæth

- Mange av de kristne i regionen sa at det ikke nyttet og at disse menneskene var fiender. De mente at de var for fundamentalister og at det ikke nyttet å dele evangeliet med dem. Men etter å ha blitt kjent med dem oppdaget vi at dette slett ikke var virkeligheten.

Det sier mannen vi kaller «George». Vi velger å skjule hans identitet av sikkerhetsmessige grunner. «George» har tatt et radikalt valg sammen med kona si. De forlot begge gode jobber og en trygg tilværelse fordi Gud kalte dem til noe helt annet. De har nå bosatt seg i et sterkt muslimsk område der kjente terrororganisasjoner skremmer mange fra å bosette seg.

Elsk naboen din

«George» har et annet syn på misjon enn mange av sine landsmenn. Han mener de er for utålmodige og at de forventer raske frukter, og at dette i tillegg til sikkerhetsutfordringene er medvirkende til at de ikke prioriterer misjon i disse områdene av Kenya. «George» mener derimot at det er helt nødvendig å være dere de unådde er, leve sammen med dem og bygge vennskap med dem. Dette er sterkt preget av «Penda Jirani»-bevegelsen som legger vekt på at du skal «elske naboen.» Han mener at broer må bygges og vennskap må etableres for at det skal bli åndelig frukt.

Bruker media aktivt

Som tidligere mediemann har «George» også visjoner for at de i sitt pionerarbeid skal ta media aktivt i bruk. Han forteller om en kristen familie som fikk god kontakt med sine muslimske naboer.

- De inviterte barna til å se på fotballkamper. Etter hvert viste de dem filmer om Abraham, Isak og Jakob. Så var de modige nok til å vise dem Jesufilmen for barn. Dette gjorde inntrykk, og barna kom tilbake for å se filmen, og forklarte at det var filmen hvor Jesus strakte ut armene på et kors og døde.

«George» mener dette illustrerer hvor viktig det er å åpne hjemmet sitt og være vennlige. Selv barn som har en streng muslimsk oppdragelse er ivrige etter å lære.   

Norea støtter den delen av dette prosjektet som har med media å gjøre. Visjonen er å bruke media til å utruste og inspirere kristne kenyanere til å ta sitt ansvar for å nå muslimer med evangeliet. De ønsker også å lage korte videofilmer der tidligere muslimer deler sine kristne vitnesbyrd. I mange av de områdene der det bor mange muslimer er det farlig å ferdes i tillegg til at det er vanskelig rent praktisk. Da kan media være helt avgjørende for å nå mennesker med budskapet om Jesus.

Dette er et av Noreas nye prosjekter i 2019, og drives i samarbeid med Norsk Luthersk Misjonssamband

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer
Bønn som bærer
Det er ikke bare solskinn for kvinnene på solskinnsøya Zanzibar, men bønnegruppene gir håp.
Les mer
Elisabeth på Zanzibar
Mange har blitt berørt av historien om Elisabeth
Les mer
Takk, min Jesus!
Ordet takk står igjen som en overskrift etter helgens konferanse i Sandnes
Les mer
SAT-7 PARS med budskap om fred...
Frykt og håpløshet kaster skygger over livene til det afghanske folk. SAT-7 PARS sin afghanske programledere, Shoaib Abadi og Noorullah Noor,...
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding