Velkommen til konsert med Sveinung Hølmebakk og Norea

Velkommen til konsert med Sveinung Hølmebakk og Norea

I høst kan du gå på konsert og samtidig være med og gi flyktningbarn anledning til å gå på skole.

Det blir arrangert konserter i Trondheim, Ålesund, Oslo, Bergen og Grimstad. Du finner en oversikt over konsertene her, samt informasjon om hvem du kan kontakte for å bestille billetter (pris: 250 kr). Håper vi ser deg der!  

Overskuddet fra konserten går skole-TV for flyktningebarn
Krigen i Syria har sendt millioner av barn på flukt, og de fleste av dem har ikke tilgang til skole. Dette kan Norea gjøre noe med, og i vår tok vi med oss Sveinung til Libanon for å vise han hvordan skole-TV for flyktningbarn fungerer.

Dygtige lærere på TV-skjermen underviser i basisfag som arabisk, matte og engelsk. Fargerike filmer og musikk illustrerer tema, og får også frem latteren blant barna. Mange av dem har traumer fra krig og terror. Ei av jentene lærte Sveinung å telle til tre på arabisk og han sang flere sanger for dem. Ei av mødrene der fortalte han at barnet hennes likte denne skolen bedre enn skolen i Syria.

Overskuddet fra konsertene går til undervisningskanalen SAT-7 Academy, og SAT-7 KIDS, en 24 timers kristen barne-TV kanal. Over 12 millioner barn ser regelmessig på denne kanalen. Gjennom sang, historier, drama, og andre typer programmer blir seerne bedre kjent med kristen tro. Mange barn skriver inn og takker for kanalen, den gir dem trygghet i en ellers utrygg tilværelse. 

Sveinung elsker å få folk til å le
Sveinung Hølmebakk begynte å skrive sanger først som 35-åring.
- Jeg angrer mye her i livet, men noe av det jeg angrer aller mest på, er at jeg ventet så lenge med å begynne å skrive. Men da jeg først begynte, hadde det samlet seg opp så mye å skrive om, at det ble ganske mange sanger etterhvert, forteller Sveinung Hølmebakk.

Han skriver alle typer sanger, selv om de fleste nok forbinder han med kristne tekster.
- På konsertene mine synger jeg stort sett mine egne sanger, men jeg tar alltid med noen av de gamle bedehussangene som jeg er oppvokst med. Og så elsker jeg å få folk El å le. Det blir alltid noen morsomme historier mellom sangene, forteller den allsidige artisten. 

Musikalsk toastmaster for HM Kong Harald
Sveinung Hølmebakk bor i Kristiansand, men er født på Karmøy i 1977. Han har mastergrad i utøvende sang fra Griegakademiet i Bergen og har studert musikkvitenskap ved NTNU Trondheim og Universitetet i Oslo. Han har deltatt i en rekke TV-programmer, deriblant Beat for Beat, Ti på Topp, Kvelden før kvelden, Sommeråpent og Førkveld. Han er en av tre medlemmer i Nordic Tenors, og var musikalsk toastmaster i HM Kong Haralds 70-årsdag.

Her er et glimt fra Sveinungs reise til Libanon i vår, hvor han fikk møte flere flyktningbarn.