Gi en gave
Norea håper at tusener i Sentral-Asia kan få høre om Jesus gjennom en radio-app som aktivt blir brukt av mange (Illustrasjonsfoto).
Norea håper at tusener i Sentral-Asia kan få høre om Jesus gjennom en radio-app som aktivt blir brukt av mange (Illustrasjonsfoto). Pixabay

Egen app for Sentral-Asia

Nathaniel møtte Jesus og ropte ut: Du er Guds sønn, du er Israels konge! (Joh. 1,49)

Av: Harald Endresen

– Det er vårt ønske at tusener av i Sentral-Asia også skal rope ut disse ordene om Frelseren. Historien om Nataniel i Bibelen begynner med at Filip forteller om sitt møte med Jesus. På samme måte er vi som ber og støtter arbeidet i Sentral-Asia moderne "Filiper". Vi er med på å fortelle om Jesus. Så håper vi at mange er som Nataniel, at de tar imot budskapet og kommer til tro. Det skriver leder for Noreas arbeid i Sentral-Asia. Vi kaller ham for «Johannes» av sikkerhetsmessige årsaker. 

Han forklarer til Norea at radiobølgene når spesielt godt og sterkt ut i Farganadalen. Den er nesten 300 km lang og 110km bred, og 20% av urbefolkningen i Sentral-Asia bor her. Dalen dekker deler av Usbekistan, som er et av landene Norea er engasjert i. I tillegg brukes appen MOST flittig. Den er full av gode radioprogrammer, og mange har lastet den ned og bruker den aktivt. 

«Johannes» forteller om en kvinne fra Kirgisistan som nå bor i Moskva. Hun kan ikke komme seg på gudstjeneste fordi hun må ta vare på babyen sin. Derfor får hun forkynnelse via MOST-appen. Hun skriver: – Jeg hører flotte serier om familie og tro. Jeg vil høre mer om dette. 

I en annen by forteller «Johannes» at han møtte en kvinne som kom på gudstjeneste for første gang. «Johannes» presenterte seg selv, og spurte kvinnen om hun hadde hørt om Gud eller kjente Jesus. Hun svarte at hun hadde hørt om Gud gjennom radioprogrammene, og var så forbløffet over at det var radioprogrammer på hennes språk. Kvinnen fikk med seg en CD og informasjon. I ettertid fikk «Johannes» høre at kvinnen ble nektet av sin mann å gå på flere møter.

Vær gjerne med og be for henne og for andre som blir kjent med Jesus gjennom radio og app!

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Send oss en melding