Norea har radioprosjekter i blant annet Nord-Korea og Somalia: land hvor forfølgelsen av kristne er verst.
Norea har radioprosjekter i blant annet Nord-Korea og Somalia: land hvor forfølgelsen av kristne er verst. Norea

Nord-Korea og Somalia: Norea når de mest forfulgte

Norea når verdens mest forfulgte via radio. I en helt fersk oversikt over de landene i verden som er verst på kristenforfølgelse, troner Nord-Korea og Somalia øverst. Norea når begge med kristne radioprogrammer tross alle forsøk på stengsler.

– Denne listen bekrefter tydelig for oss hvor strategisk og viktig Norea sitt internasjonale mediearbeid er. De kristne i Nord-Korea og Somalia har liten og ingen tilgang til forkynnelse og kristent fellesskap. Men gjennom radioen kan vi nå dem likevel, sier daglig leder Per Birkeli i Norea.

Nord-Korea har i flere år vært ett av Noreas viktigste prosjektland, og Somalia er ett av de nyeste prosjektområdene.

Midtøsten og Nord-Afrika dominerer listen, og her når Norea de aller fleste områdene gjennom sine TV-sendinger. Sentral-Asia og Øst-Afrika preger også listen, og her støtter Norea egne kvinnerettede radioprosjekter, som når mennesker med både sosial og åndelig hjelp.

– Først og fremst så er denne oversikten er alvorlig påminnelse om trosvilkårene for de 4,8 milliarder mennesker som bor i disse områdene, og aller mest den lille kristne minoriteten som lider. Men i tillegg bør dette vekke oss til å se viktigheten av å bruke de fantastiske virkemidlene vi har fått gjennom media, både til å oppmuntre de få kristne og til å nå de unådde, avslutter Per Birkeli.

Norea når med sine TV- og radiosendinger sju av de ti øverste landene på listen over kristenforfølgelse. Av de 50 landene på listen ligger 30 i områder som dekkes av Norea sine sendinger.

Denne listen kalles World Watch List og utarbeides årlig av organisasjonen Åpne Dører.