Gi en gave
"John", som selv tok imot Jesus på flukt, forteller at de kristne radiosendingene til Nord-Korea betyr mye for mange mennesker. Programmene inspirerer kristne i hverdagen, og gir sentral opplæring i kristen tro, slik at man ikke føler seg så alene som kristen.
"John", som selv tok imot Jesus på flukt, forteller at de kristne radiosendingene til Nord-Korea betyr mye for mange mennesker. Programmene inspirerer kristne i hverdagen, og gir sentral opplæring i kristen tro, slik at man ikke føler seg så alene som kristen. Pixabay

Tok imot Jesus på flukt

På flukt fra Nord-Korea møtte "John" en gruppe kristne i Kina. Han tok imot Jesus, og etter en intens opplæring reiste han tilbake til Nord-Korea. Kristne som avsløres risikerer å bli henrettet, men "John" kunne ikke tie om sitt nyvunne håp i Jesus.

Den første som tok imot Jesus i familien hans var hans egen mor. Faren nektet å bli kristen, men mange andre kom til tro og ble døpt.

På denne tiden lyttet han til kristne radiosendinger fra Norea Mediemisjon. Gjennom dem fikk han mer opplæring i kristen tro, og særlig viktig var opplevelsen av fellesskap med andre kristne. – –  Det er ikke nok å be alene. Man trenger også fellesskapet. Dette fikk jeg ved å lytte til radiosendingene, sier John.

Fengsel og tortur
"John" var så frittalende om sin kristne tro at det bare var snakk om tid før han ble arrestert. I fengselet måtte han sitte med beina i kors 16 timer hver dag. Sovnet han ble han slått og sparket, utsatt for beinhard fysisk straff og fikk i tillegg mindre mat. Han brukte tiden til å be, og Gud ga ham evnen til å sove uten at vaktene oppdaget det.

Fellesskap gjennom radioen
"John" klarte til slutt å flykte, og bor nå i Sør-Korea, hvor han er pastor i en menighet. Mange av medlemmene i menigheten er flyktninger fra Nord-Korea. Han forteller at de kristne radiosendingene til Nord-Korea er av stor betydning for mange mennesker. Programmene inspirerer kristne i hverdagen, og gir sentral opplæring i kristen tro, slik at man ikke føler seg så alene som kristen.

Vær gjerne med og be for "John" (navnet er skjult av sikkerhetshensyn), og andre kristne i Nord-Korea. Om du ønsker å være med og støtte Norea Mediemisjon, kan du lese mer om det her.

 

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
"Fortell mer" - på...
Mer enn halvparten av Somalias befolkning er under 18 år. Krig, uro og utilstrekkelig skolegang er hverdagen for mange av disse.
Les mer
Radiotekniker i faresonen
– Min historie som kristen begynte i 1983, da jeg som student i Somalia bodde sammen med min far.
Les mer
Fra frykt til frimodighet
Undergrunnspastoren ville være minst mulig synlig. Nå driver han egen YouTube-kanal der han formidler kristen tro.
Les mer
Større enn BBC
Noreas samarbeidspartner TWR har radiosendinger på mer enn 300 ulike språk.
Les mer
Fest i himmelen
Selv om hun vet det koster, ville hun følge Jesus.
Les mer
Kreativ evangelisering
Hun lar seg ikke stoppe av at hun ikke er så flink til å forklare den kristne troen.
Les mer
En annerledes evangelist
Han er usynlig, men resultatene er merkbare.
Les mer
Den eneste muligheten
Livsviktig budskap bæres på usynlige vinger.
Les mer
Hjertets lengsel
En natt så han i drømme en mann komme på skyene. Mannen rakte hendene ut mot ham. – Jeg har utvalgt deg, sa han. – Jeg har spesielle planer...
Les mer
Urovekkende taushet
Av og til kan tausheten tale høyere enn ord.
Les mer
Et arbeid i tro
Det kan virke som en umulig oppgave å bringe evangeliet til mennesker i Nord-Korea, men radiobølger trumfer piggtråd og diktatur.
Les mer
Styrke bak grensene
– Dere holder liv i min tro! Jeg ber for dere og for de mange andre Guds medarbeidere som hjelper meg. Takk! I og holde liv i sin tro.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding