Gi en gave
"John", som selv tok imot Jesus på flukt, forteller at de kristne radiosendingene til Nord-Korea betyr mye for mange mennesker. Programmene inspirerer kristne i hverdagen, og gir sentral opplæring i kristen tro, slik at man ikke føler seg så alene som kristen.
"John", som selv tok imot Jesus på flukt, forteller at de kristne radiosendingene til Nord-Korea betyr mye for mange mennesker. Programmene inspirerer kristne i hverdagen, og gir sentral opplæring i kristen tro, slik at man ikke føler seg så alene som kristen. Pixabay

Tok imot Jesus på flukt

På flukt fra Nord-Korea møtte "John" en gruppe kristne i Kina. Han tok imot Jesus, og etter en intens opplæring reiste han tilbake til Nord-Korea. Kristne som avsløres risikerer å bli henrettet, men "John" kunne ikke tie om sitt nyvunne håp i Jesus.

Den første som tok imot Jesus i familien hans var hans egen mor. Faren nektet å bli kristen, men mange andre kom til tro og ble døpt.

På denne tiden lyttet han til kristne radiosendinger fra Norea Mediemisjon. Gjennom dem fikk han mer opplæring i kristen tro, og særlig viktig var opplevelsen av fellesskap med andre kristne. – –  Det er ikke nok å be alene. Man trenger også fellesskapet. Dette fikk jeg ved å lytte til radiosendingene, sier John.

Fengsel og tortur
"John" var så frittalende om sin kristne tro at det bare var snakk om tid før han ble arrestert. I fengselet måtte han sitte med beina i kors 16 timer hver dag. Sovnet han ble han slått og sparket, utsatt for beinhard fysisk straff og fikk i tillegg mindre mat. Han brukte tiden til å be, og Gud ga ham evnen til å sove uten at vaktene oppdaget det.

Fellesskap gjennom radioen
"John" klarte til slutt å flykte, og bor nå i Sør-Korea, hvor han er pastor i en menighet. Mange av medlemmene i menigheten er flyktninger fra Nord-Korea. Han forteller at de kristne radiosendingene til Nord-Korea er av stor betydning for mange mennesker. Programmene inspirerer kristne i hverdagen, og gir sentral opplæring i kristen tro, slik at man ikke føler seg så alene som kristen.

Vær gjerne med og be for "John" (navnet er skjult av sikkerhetshensyn), og andre kristne i Nord-Korea. Om du ønsker å være med og støtte Norea Mediemisjon, kan du lese mer om det her.

 

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Kreativ evangelisering
Hun lar seg ikke stoppe av at hun ikke er så flink til å forklare den kristne troen.
Les mer
Krysser grenser
Det kan være straffbart å ta med seg bibler over grensene. Budskapet gjennom radioen kan ingen stanse.
Les mer
Håpets Kvinner på Zanzibar
På denne muslimske øya i Det indiske hav, forteller kristne radioprogram viktige sannheter.
Les mer
-Fortell din historie!
–For noen år siden fikk jeg være med Håpets Kvinner-teamet i Romania på besøk til et fengsel. 100 kvinner var samlet da kvinnene i teamet...
Les mer
Banebrytende barneprogram
Gjennom TV-ruta skjer viktig inkludering.
Les mer
Bruk Fjernsynet
Under en internasjonal misjonskonferanse for noen år siden spurte en av talerne om deltakerne visste hvilket land i verden som mottar flest...
Les mer
Blomstrende start
Som den første kristne "video-on-demand"-plattformen i Midtøsten og Nord-Afrika, har SAT-7 Plus hatt en eventyrlig start.
Les mer
Påskebudskapet der du er
Påskens innhold fyller oss igjen med undring og takknemlighet.
Les mer
Drama og drøm
Han hadde spilt Jesus, han møtte Ham i en drøm og lærte Han å kjenne via TV.
Les mer
Skjønnhet av aske
Midt i uro og vanskelige livsvilkår har Marianne Daou gang på gang sett at Gud skaper gode ting.
Les mer
Gud skinner i mørke, kaos og...
Det mangler ikke på dårlige nyheter fra Midtøsten og Nord-Afrika.
Les mer
Det er fortsatt mange som venter.
Ennå er det mange som ikke kjenner Jesus.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding