Gi en gave
Hannybole Lee. Bildet er brukt med tillatelse fra Lee, som er i sikkerhet utenfor Nord-Korea.
Hannybole Lee. Bildet er brukt med tillatelse fra Lee, som er i sikkerhet utenfor Nord-Korea. Norea

Historien om en flyktning fra Nord-Korea

Hanbyeol Lee vokste opp i Nord-Korea. Hun har mange gode minner til tross for at hun ofte var syk i oppveksten. Hennes bestemor var kristen, og hennes far gikk i kirken før den ble stengt. Dette fikk hun ikke vite før hun hadde flyktet til Sør-Korea. Hun er spinkel av vekst, har tynne hender og en forsiktig stemme. Hungersnøden som rammet landet på 1990-tallet har satt dype spor i den unge kvinnens liv.

14 dager uten mat

– Det ble mindre og mindre mat. All ledig tid gikk med til å finne mat, forteller hun, – og vi spiste alt vi kom over. Når katastrofen var på sitt verste, gikk jeg ofte dagevis uten mat. En gang spiste jeg ikke på 14 dager, forteller hun stille og ser ned. – Jeg var så sulten, og det verket i magen hver kveld. Til slutt bestemte moren min seg for å prøve å komme seg over grensen til Kina for å hente mat. Der møtte hun misjonærer som hjalp henne, og dette ble begynnelsen på en bedre tid for oss.

Arrestert to ganger

Moren viste seg å være en meget ressurssterk kvinne, og hun fant raskt ut hvilke grensevakter som kunne bestikkes. Etter hvert ble det mange turer over grensen. Moren utviklet et ganske stort nettverk, og det var dette som berget henne da sikkerhetspolitiet var på vei for å arrestere henne. Da dette skjedde visste moren at hun måtte ut av landet for godt. Hun tok med seg Hanbyeol, og de kom seg trygt over grensen. I Kina fikk hun sendt datteren med en transport til Sør-Korea, og planla selv å komme eter noe senere.

Dessverre ble moren arrestert og sendt tilbake til Nord-Korea. Hun havnet i fengslet, men etter noen måneder klarte hun å betale seg ut og flyktet igjen til Kina. På nytt ble hun arrestert og sendt tilbake til Nord-Korea. Men nok en gang kom hun seg ut av fengslet, og denne gangen klarte hun å komme seg i sikkerhet til Sør-Korea. Mor og datter kunne omsider gjenforenes.

Våget ikke fortelle datteren om Jesus

I Sør-Korea kan moren omsider fortelle datteren om Jesus. Hun våget ikke å si noe mens de bodde i Nord-Korea, for hun fryktet datteren skulle røpe dem. Hanbyeol sitter nå foran meg og smiler. – Jeg er så glad for at jeg fant Jesus, og jeg er så glad for å være i trygghet. Jeg savner familien min, men nå kan jeg bruke livet mitt til å ta vare på historiene fra andre avhoppere. Hanbyeol har opprettet en organisasjon for dette arbeidet, og hun har allerede registrert og arkivert 100 historier. 

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Kreativ evangelisering
Hun lar seg ikke stoppe av at hun ikke er så flink til å forklare den kristne troen.
Les mer
Krysser grenser
Det kan være straffbart å ta med seg bibler over grensene. Budskapet gjennom radioen kan ingen stanse.
Les mer
Håpets Kvinner på Zanzibar
På denne muslimske øya i Det indiske hav, forteller kristne radioprogram viktige sannheter.
Les mer
-Fortell din historie!
–For noen år siden fikk jeg være med Håpets Kvinner-teamet i Romania på besøk til et fengsel. 100 kvinner var samlet da kvinnene i teamet...
Les mer
Banebrytende barneprogram
Gjennom TV-ruta skjer viktig inkludering.
Les mer
Bruk Fjernsynet
Under en internasjonal misjonskonferanse for noen år siden spurte en av talerne om deltakerne visste hvilket land i verden som mottar flest...
Les mer
Blomstrende start
Som den første kristne "video-on-demand"-plattformen i Midtøsten og Nord-Afrika, har SAT-7 Plus hatt en eventyrlig start.
Les mer
Påskebudskapet der du er
Påskens innhold fyller oss igjen med undring og takknemlighet.
Les mer
Drama og drøm
Han hadde spilt Jesus, han møtte Ham i en drøm og lærte Han å kjenne via TV.
Les mer
Skjønnhet av aske
Midt i uro og vanskelige livsvilkår har Marianne Daou gang på gang sett at Gud skaper gode ting.
Les mer
Gud skinner i mørke, kaos og...
Det mangler ikke på dårlige nyheter fra Midtøsten og Nord-Afrika.
Les mer
Det er fortsatt mange som venter.
Ennå er det mange som ikke kjenner Jesus.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding