Sterkt møte med lyttergruppe i fengsel

Sterkt møte med lyttergruppe i fengsel

Norea har vært i Etiopia for å besøke grupper som lytter til" Healing Voice", på norsk "Helbredende stemme". Allerede er dette et arbeid som bærer frukt.  

Norea besøkte blant annet en lyttergruppe i fengselet i Jinka. En av kvinnene vi møtte var Mewtawat Melese på 20 år. Hun forteller at hun har lært så mye av det hun har hørt i dramaserien Helbredende stemme:

– Jeg har sittet i fengsel i 6 måneder. Jeg er heldig, i motsetning til flere rundt meg her som sitter her i mange år, eller på livstid. Sammen med den vesle sønnen min håper jeg at jeg kan starte på nytt når jeg kommer ut av fengselet om et par måneders tid.

– Jeg har lært så mye av Håpets kvinner og "Helbredende stemme"-serien. Jeg har lært hva kjærlighet er, og at vi må hjelpe hverandre. Før viste vi ikke omsorg for hverandre her i fengselet. Vi hjalp ikke andre når de hadde problemer. Vi var ikke med hverandre, slik skikken er i Etiopia, når noen i familien har gått bort. Men etter at vi har begynt å høre på "Helbredende stemme" har vi begynt å dele med de som ikke har mat. Vi hjelper og oppmuntrer hverandre. Vi er der for hverandre i sorgen, både for de vi kjenner og de vi ikke kjenner. Når jeg kommer ut herfra og tilbake til min hjemplass vil jeg forsøke å fortsette å gjøre det jeg har lært, praktisere omsorg og kjærlighet og få være til hjelp for andre.

Det gjør inntrykk på oss i Norea få slike tilbakemeldinger. Det er også stort å se hvordan mennesker som berøres av Guds kjærlighet strekker seg ut til andre. Du kan hjelpe oss med å holde arbeidet i gang ved å be eller gi en gave.