Radioprogrammet "Hannas bønnekalender" er som en menighet for en lytter i Albania (Illustrasjonsfoto).
Radioprogrammet "Hannas bønnekalender" er som en menighet for en lytter i Albania (Illustrasjonsfoto). Pixabay

Fellesskap gjennom radiobønn

Det er ingen kirker i landsbyen hvor Alketa bor. Gjennom programmet "Hannas bønnekalender" får radiolytteren fra Albania en menighet.

Tilfeldighetene førte til at Alketa fikk boka What can one woman do? av en venn. Boka er skrevet av Marli Spieker, grunnlegger av Håpets kvinner, som er Noreas kvinnearbeid. Alketa begynte å lese boka. Hun ble inspirert av Marli og hvordan hun bestemte seg for å be for verdens kvinner. Alketa ringte til Noreas samarbeidspartner i Albania, og spurte om de kunne be for henne. Hun ble glad for at de kunne be for henne, selv om de ikke kjente henne.

Alketa har siden begynt å lytte til radioprogrammet Hannas bønnekalender, som Norea er med på å støtte. Programlederen tar utgangspunkt i en månedlig bønnekalender som sendes ut i over 125 land, og ber på lufta for lidelsene kvinner verden over opplever. Alketa lytter så ofte hun kan. Signalene er ikke alltid så bra i landsbyen hennes. Det er heller ingen kirker der. Men når Alketa lytter, blir hun oppmuntret og hjertet hennes fylles med glede.

Fembarnsmoren håper at hun kan formidle Guds ord til de i familien som ikke er kristne. Da Alketa fikk en bibel fra sin søster, rev mannen hennes den i stykker. Han var også svært skeptisk til at deres eldste datter skulle gå på bibelskole. Likevel håper Alketa at hun sammen med datteren kan lede dem til Gud. Hun gir ikke opp, og leser Bibelen i det skjulte og hører på kristne radioprogram.