Gi en gave
Noreas partner i Indonesia ba for radiolytter Mor Septina og hennes mann. Etter det ble ekteskapet som var nær brutt, gjenopprettet.
Noreas partner i Indonesia ba for radiolytter Mor Septina og hennes mann. Etter det ble ekteskapet som var nær brutt, gjenopprettet. Norea

Bønn gjenopprettet ekteskapet

Mor Septina og mannen hennes hadde store problemer i ekteskapet, men mye bedret seg da Noreas partner i Indonesia ba for henne og mannen. Her er historien hennes:

– Jeg vokste opp i en kristen familie, men har strevd med å forstå evangeliet. Foreldrene mine følger "Mana Narma Kerin", en velkjent gud blant Biak-folket i Indonesia. De sammenlikner denne guden med Jesus, noe som er veldig farlig. I virkeligheten er det en synkretisert versjon av djevelen.

Drømmen ble et mareritt

– Jeg flyttet inn med mannen min Grey før vi hadde inngått evig troskap i kirka. Vi møttes da vi studerte sammen, og giftet oss i det lokale trossamfunnet i Biak. Greys foreldre hadde også giftet seg der, så jeg fulgte i deres fotspor. Jeg syntes ikke det var galt at vi bodde sammen før vi hadde en kristen vielse. Vi fikk også to barn sammen som heter Isak og Sammy. Likevel ble ekteskapet, og drømmen jeg hadde, til et mareritt. Mannen min hadde den ene affæren etter den andre. Jeg hadde også elskere, men så ikke noe problem med det. Livet var jo så vanskelig.

Kunne jeg bli tilgitt?

– Vendepunktet kom for fem år siden. Jeg lyttet til et radioprogram av Studio Sentosa, som heter Livets løgner. En av programlederne, Mor Hani, snakket om Bibelens syn på umoralsk sex. Hun fortalte at det fantes tilgivelse. Jeg fikk treffe Mor Hani, og la ikke skjul på noe. Hun var klar på hva Bibelen sier om et godt ekteskap. – Kunne Gud virkelig tilgi meg? spurte jeg undrende.  – Gud kan tilgi deg, svarte Mor Hani med en mild stemme. –  Men du må legge fram dine synder, og så kan Gud sette deg fri. Gud tilgir, slik at du kan tilgi deg selv og din mann, la hun til.

Grey på operasjonsbordet

– Etter samtalen hadde jeg en drøm om at jeg var sammen med min mann igjen. Den store hindringen i det virkelige liv var min manns elskerinne. Hun blokkerte mine forsøk på å få tak i Grey. En dag ble Grey alvorlig syk, og måtte opereres i Jakarta. Jeg fikk høre om dette, og ringte med en gang Mor Hani og ba om forbønn. Jeg ringte også Grey, men ble skjelt ut av elskerinnen hans. Senere ble Grey erklært død på operasjonsbordet, og elskerinnen kollapset ved hans side. Det skulle heller ikke ta lang tid før hun forsvant ut av livet hans for godt.

Svarte engler ønsker ham velkommen

– Utrolig nok var ikke dette slutten for Grey. Han ble helbredet, og våknet opp igjen. Grey flyttet tilbake til Biak, og det tok ikke lang tid før vi møttes igjen. Da fortalte Grey meg om synet han hadde hatt mens han var klinisk død. Han hadde vært omringet av svarte engler. En av dem hadde strakt ut hånden, og ønsket ham velkommen. Men Grey hadde ikke gått inn. Studio Sentosa hadde bedt for Grey akkurat i dette tidsrommet. Da Grey endelig hadde våknet opp igjen, hadde hans første tanke vært at han måtte ringe meg.

Lang vei videre

– Denne hendelsen forandret Greys hjerte, og han innrømte at han hadde gjort uforanderlige feil. Vi tilga hverandre, lik Gud har tilgitt oss. Veien videre for oss er lang, men sammen kan vi holde motet oppe. Fortsatt elsker jeg Grey, men jeg venter med å treffe ham igjen til Gud mener tiden er inne for oss, avslutter mor Septina.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer
Bønn som bærer
Det er ikke bare solskinn for kvinnene på solskinnsøya Zanzibar, men bønnegruppene gir håp.
Les mer
Elisabeth på Zanzibar
Mange har blitt berørt av historien om Elisabeth
Les mer
Takk, min Jesus!
Ordet takk står igjen som en overskrift etter helgens konferanse i Sandnes
Les mer
SAT-7 PARS med budskap om fred...
Frykt og håpløshet kaster skygger over livene til det afghanske folk. SAT-7 PARS sin afghanske programledere, Shoaib Abadi og Noorullah Noor,...
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding