Durate (til høyre) lever i dyp fattigdom, men har fått glede og håp i Jesus. Her er hun sammen med vår medarbeider Hirut i Etiopia.
Durate (til høyre) lever i dyp fattigdom, men har fått glede og håp i Jesus. Her er hun sammen med vår medarbeider Hirut i Etiopia. TWR.

Guds fred midt i fattigdommen

Durate sitter på huk i den fattigslige jordhytta si. Hun klarer ikke å sitte skikkelig, for smertene er så overveldende.

Durate er enke. Tre av de syv barna hennes døde tidlig. Sent og tidlig brukte hun å jobbe hardt på åkeren for å skaffe mat. Hardt arbeid, mange barnefødsler og dårlig svangerskapsoppfølging gav henne livmorsprolaps.

Nå klarer hun ikke å jobbe lenger. Hun har ingenting. Sengen er tørkede bananblader. Gulvet er jord, veggene greiner og leire. Hun og barna hennes er fanget i total og absolutt fattigdom.

Nestekjærlighet

Durate har kjent seg så forferdelig ensom og redd. Hun har fått så lite kjærlighet fra sine medmennesker. Gjennom Håpets kvinner har Durate endelig møtt mennesker som bryr seg om henne. Kristne medmennesker som gir henne litt av de få pengene de har, deler brødet sitt med henne, gir henne nye klær og viser henne Jesu sinnelag. De har også fått henne til sykehus i Havassa for å få behandling for livmorsprolapset hun lider av.

Hirut, vår medarbeider i Etiopia, har delt med oss bildene og historien om Durate. Hun forteller: – Durate fikk også ta imot Jesus som sin venn og frelser. Siden vi var på besøk, har hun blitt helbredet innenfra. Gud har gjort noe i livet hennes. Nå kjenner hun på glede og fred midt i fattigdommen. Jesus lever i henne, og fyller livet hennes med glede.

Be og takk

La oss be for Durate som har bananblader til seng, ikke vet hva hun skal spise i morgen eller hvordan hun skal få endene til å møtes.

Vi er glade for at vi i Norea, midt i denne nøden får lov til å hjelpe kvinner som Durate. Du som gir til Noreas arbeid er med på noe stort.

La oss være så takknemlige for at vi er i Norge har tak over hodet, seng å sove i og mat på bordet. Det er ingen selvfølge! Og la oss gjøre det vi kan for at flere kvinner som Durate skal få hjelp både til kroppen, til livet og for evigheten!