Gi en gave
Radiolytteren fra Sentral-Asia ble satt i fengsel fordi hun eide et Nytestamente. Hun opplevde et Guds mirakel da fengselsdøra plutselig åpnet seg, og hun ble fri (Illustrasjonsfoto).
Radiolytteren fra Sentral-Asia ble satt i fengsel fordi hun eide et Nytestamente. Hun opplevde et Guds mirakel da fengselsdøra plutselig åpnet seg, og hun ble fri (Illustrasjonsfoto). TWR

Fengselsdøren åpnet seg

Radiolytteren fra Sentral-Asia satte seg på bussen. Med seg hadde hun et eksemplar av Det nye testamente som hun tok fram. Det tok ikke lang tid før noen så hva hun hadde i hendene.

Ved siden av henne satt en annen kvinne. – Det er jo Nytestamente, sa hun. –Jeg har lett så lenge etter Guds ord – vær snill og gi meg det, så jeg kan lese. Kvinnen ga seg ikke, og fikk lov til å låne det, på den betingelsen at det ble gitt tilbake igjen.

Lagt i håndjern

En ung mann satt bak kvinnene, og overhørte samtalen deres. Han var en politimann.

– Denne boka er ren propaganga! sa han til dem med en skarp tone. – Det er forbudt å eie Det nye testamente her i vårt land.

Mannen lot seg ikke rokke, og fortalte kvinnen som eide Det nye testamente at hun måtte bli med til politistasjonen for å avlegge en skriftlig forklaring. Han beordret bussjåføren til å kjøre dem dit. Kvinnen ble engstelig og redd. Politimannen la henne i håndjern, og da de kom til politistasjonen ble hun låst inn i en fengselscelle.

Fengselsdøren åpnet seg

Da skjedde et mirakel! Kvinnen ba til Gud.

– Gud, jeg har nettopp blitt kristen, sa hun. – Jeg har akkurat kommet i gang med å lese ditt ord. Hva er det som skjer? Vær så snill og hjelp meg ut av denne situasjonen. 

 Og Gud svarte henne. Plutselig åpnet fengselsdøren seg rett foran øynene hennes. Politimannen ble full av frykt da han så dette, og beordret henne til å komme seg ut, og ta med seg Det nye testamente.

Utfordringene er mange for kristne i Sentral-Asia. Det er forbudt å evangelisere offentlig. Kristne som eier bibler eller annen kristen litteratur blir umiddelbart bøtelagt. Mange steder er mennesker redde for å lese Bibelen, så åndelig mat gjennom radio er livsnødvendig. Norea støtter radioprogrammet "Håpets kvinner" i Sentral-Asia.  Det gir både opplæring i den kristne tro, og oppmuntring og trøst til troende som lever i land hvor trusler og sensur er del av dagliglivet. Vær gjerne med og be for arbeidet, eller gi en gave.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Et arbeid i tro
Det kan virke som en umulig oppgave å bringe evangeliet til mennesker i Nord-Korea, men radiobølger trumfer piggtråd og diktatur.
Les mer
Styrke bak grensene
– Dere holder liv i min tro! Jeg ber for dere og for de mange andre Guds medarbeidere som hjelper meg. Takk! I og holde liv i sin tro.
Les mer
Flukt og menneskehandel
Mange ønsker å flykte fra regimet i Nord-Korea. Noen lykkes, men kommer ut for nye prøvelser.
Les mer
Timoteus-prosjektet
Livet i Nord-Korea er vanskelig og mange forsøker å flykte til naboland for å bygge en ny tilværelse. Det kan bli en lang og vanskelig ventetid...
Les mer
Håp gjennom lufta
Piggtråd og kontroll kan lage store hindringer, men usynlige bølger av håp når inn.
Les mer
Krise i Kina
Mange steder har det vært hetebølge i sommer. I Kina har den vart i 72 dager.
Les mer
1 av 127
Innad i Etiopia finnes det 127 folkegrupper. En av disse heter Afar.
Les mer
Det er noen der ute
En berberkvinne fra Algerie forteller dette til SAT-7, Noreas TV-partner i Midtøsten og Nord-Afrika:
Les mer
Analfabetisme ingen hindring
I Bibelen står det mye om å høre. For mennesker som ikke kan lese og skrive, er dette spesielt viktig.
Les mer
Det begynte med radio i Etiopia
I over 55 år har Noreas partner, Evangeliets Røst, kringkastet evangeliet på radio i Etiopia.
Les mer
Monsieur B.
Når en kjører i Nord Afrika og ser et hus på en slette, kan man noen ganger tenke: hvem skal nå disse menneskene?
Les mer
Et tabuemne brytes ned
Det er lite rom for å snakke om seksualitet og seksualundervisning i Midtøsten og Nord-Afrika. SAT-7 Arabic ønsker gjennom programmet «Snakk...
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding