Radiolytteren fra Sentral-Asia ble satt i fengsel fordi hun eide et Nytestamente. Hun opplevde et Guds mirakel da fengselsdøra plutselig åpnet seg, og hun ble fri (Illustrasjonsfoto).
Radiolytteren fra Sentral-Asia ble satt i fengsel fordi hun eide et Nytestamente. Hun opplevde et Guds mirakel da fengselsdøra plutselig åpnet seg, og hun ble fri (Illustrasjonsfoto). TWR

Fengselsdøren åpnet seg

Radiolytteren fra Sentral-Asia satte seg på bussen. Med seg hadde hun et eksemplar av Det nye testamente som hun tok fram. Det tok ikke lang tid før noen så hva hun hadde i hendene.

Ved siden av henne satt en annen kvinne. – Det er jo Nytestamente, sa hun. –Jeg har lett så lenge etter Guds ord – vær snill og gi meg det, så jeg kan lese. Kvinnen ga seg ikke, og fikk lov til å låne det, på den betingelsen at det ble gitt tilbake igjen.

Lagt i håndjern

En ung mann satt bak kvinnene, og overhørte samtalen deres. Han var en politimann.

– Denne boka er ren propaganga! sa han til dem med en skarp tone. – Det er forbudt å eie Det nye testamente her i vårt land.

Mannen lot seg ikke rokke, og fortalte kvinnen som eide Det nye testamente at hun måtte bli med til politistasjonen for å avlegge en skriftlig forklaring. Han beordret bussjåføren til å kjøre dem dit. Kvinnen ble engstelig og redd. Politimannen la henne i håndjern, og da de kom til politistasjonen ble hun låst inn i en fengselscelle.

Fengselsdøren åpnet seg

Da skjedde et mirakel! Kvinnen ba til Gud.

– Gud, jeg har nettopp blitt kristen, sa hun. – Jeg har akkurat kommet i gang med å lese ditt ord. Hva er det som skjer? Vær så snill og hjelp meg ut av denne situasjonen. 

 Og Gud svarte henne. Plutselig åpnet fengselsdøren seg rett foran øynene hennes. Politimannen ble full av frykt da han så dette, og beordret henne til å komme seg ut, og ta med seg Det nye testamente.

Utfordringene er mange for kristne i Sentral-Asia. Det er forbudt å evangelisere offentlig. Kristne som eier bibler eller annen kristen litteratur blir umiddelbart bøtelagt. Mange steder er mennesker redde for å lese Bibelen, så åndelig mat gjennom radio er livsnødvendig. Norea støtter radioprogrammet "Håpets kvinner" i Sentral-Asia.  Det gir både opplæring i den kristne tro, og oppmuntring og trøst til troende som lever i land hvor trusler og sensur er del av dagliglivet. Vær gjerne med og be for arbeidet, eller gi en gave.