Myriam (10) ber for IS-terroristene

– Gud er glad i terroristene, og Gud er glad i meg. Jeg tilgir terroristene, selv om de har jaget oss på flukt.

Disse ordene fortalte irakiske Myriam (10) på TV til tusenvis av flyktninger fanget i leirer eller krigssoner. Nesten ingen slipper forbi terroristene med humanitær hjelp. Myriams budskap på TV og internett om tilgivelse bryter likevel gjennom både frykt og terror. Millioner har sett videoen hvor den unge jenta forteller sin historie.

Programleder Essam Nagy for den kristne barnekanalen SAT-7 KIDS ble tydelig rørt. Han møtte Myriam, som ser på programmene, i en leir for internt fordrevne flyktninger i Irak. Norea samarbeider med den kristne TV-kanalen, og ønsker å fortelle barn i Midtøsten at Gud elsker dem. Dette budskapet er enda viktigere å få fram i en tid preget av terror.

Vet at Gud passer på
Jeg vet at Gud elsker meg fordi han har passet på familien min. Ingen av oss har blitt kidnappet eller solgt, sier Myriam. Hun er ikke sint på Jesus selv om hun og familien lider. – Du har lært meg så mye, forteller Essam til Myriam. – Og du har vist meg medfølelse, svarer den svært reflekterte jenta.  – Jeg hadde noen følelser jeg ville dele med andre.

Håp på skjermen
Barna i flyktningleiren gledet seg over å møte Nagy. Selv var han overveldet over hvordan de tok imot ham. Tårene silte etter at Myriam hadde fortalt sin historie. Da sa hun til ham: – Gråt ikke for oss. Dere gir oss håp på skjermen. Nå er det vår tur til å gi dere håp.

Kilde: SAT-7.