Gi en gave
Verdensomfattende firma
Foto: Jasmin Ne/Unsplash

Verdensomfattende firma

Jeg har lest om en pastor som kom om bord i et fly, kledd i hettegenser og jeans. Han så ikke prestelig ut i det hele tatt. Han fant sin plass ved siden av en velkledd businessmann som satt og leste i avisen Wall Street Journal. De utvekslet noen høflige fraser. Pastoren spurte mannen hva slags yrke han hadde.

Med stolthet svarte han: «Jeg jobber i et firma som driver med figurforming. Vi har salonger som kan forandre kvinners selvbilde ved å forandre figuren deres. Dette handler om virkelig dyptpløyende ting.»

Han var en ganske ung fyr, så pastoren spurte om han hadde holdt på med dette lenge. «Nei,» svarte han, han var nylig uteksaminert fra en kjent business-høyskole. Men han hadde allerede fått så mye ansvar i firmaet at han håpet han i løpet av kort tid ville få det driftsmessige ansvaret for flere regioner.

«Så dere arbeider allerede på landsplan?» ble han spurt. «Ja da, vi er det mest hurtigvoksende selskapet av vårt slag i hele landet. Det er virkelig meningsfylt å være med i noe slikt, er du ikke enig?»

Pastoren nikket. Så kom det uunngåelige spørsmålet: «Hva driver så du med?»

«Det er ganske interessant,» svarte pastoren, «vi har faktisk noe felles i det vi holder på med. Du er opptatt av å forandre kroppene til folk, jeg er opptatt av å forandre personlighetene hos folk. På mitt felt anvender vi grunnleggende teokratiske prinsipper for å oppnå ekte personlighetsforvandling.»

Den dresskledde hadde ikke peiling på hva dette handlet om, men han svarte: «Jeg har hørt om det. Har dere kontor her i byen?»

«Ja visst, vi har mange kontorer, i alle statene,» svarte pastoren. «Faktisk er vi ikke bare landsomfattende, vi har avdelinger i mange land.»

Nå begynte direktøren å vri hodet sitt for å komme på hva det het, dette store firmaet som han hadde hørt om et eller annet sted.

Pastoren fortsatte. «Vi er ikke bare internasjonalt representert. Vi har en administrativ plan om å etablere minst én avdeling i alle land i verden før denne businessperioden tar slutt.»

Pastoren tok en liten pause, og så spurte han: «Har dere en slik plan?» Fyren svarte: «Vel, nei. Ikke ennå. Men du nevnte en administrasjon. Hvordan er den lagt opp?»

«Faktisk,» svarte pastoren. «Det er et familiefirma. Vi har en Far og en Sønn, de driver alt.»

«Det må da kreve stor kapital?» spurte forretningsmannen.

«Du mener penger? Ja, det kreves mye. Ingen vet hvor mye, men vi er aldri bekymret. Vi i organisasjonen har et slagord om Sjefen vår, at han eier «dyrene på fjellene i tusentall».

«Waw, driver dere innen landbruk også? Hvordan er det å jobbe i dette firmaet?»

«Ja, det skal jeg si er spesielt. Vi har en Ånd som gjennomsyrer organisasjonen. Faren og Sønnen elsker hverandre så høyt at kjærligheten deres strømmer gjennom organisasjonen, slik at vi elsker hverandre alle sammen.»

«Kan et slikt selskap vare over tid?»

«Ja, vi har holdt på i to tusen år. Virkelig noe å være med på. Ingenting kan sammenlignes med Guds kirke i verden. Den står midt i Guds plan for tiden og evigheten.»

OPM730 (Fritt etter James Emery White)

Har vært publisert tidligere her på Noreapastoren.no

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding