Gi en gave
Sorgen og dansen i pardans
Pixabay/CCL

Sorgen og dansen i pardans

Uten sorgen mister dansen noe av sin glede, og uten dansen blir sorgen for tung til å bære. Dette fikk tenåringsjenta erfare gjennom tapet av moren sin samt det sorgarbeidet hun måtte gå gjennom.


Så godt som alle av oss vil med årene erfare at livet byr på både opp- og nedturer. Også motbakkene vil uunngåelig møte oss – for noen brattere og tyngre enn for andre.

Sammen med resten av familien hadde hun møtt livets bratteste motbakke

hardt og brutalt. Tidlig i tenårene mistet hun moren i sykdom. Døden frarøvet ungdommen den tryggheten moren representerte i jentas liv.

Mange år senere står hun bak en talerstol og forteller menigheten om sitt livs største sorg. Nå trygg i troen, deler hun sine erfaringer med sorgarbeidet hun måtte gå gjennom. Damen ønsker å fortelle om hvor Gud var i tider med sorg. - Uten troa mi og Gud, tror jeg ikke jeg hadde kommet gjennom denne sorgen.

Hun blar opp i Bibelen, og deler noen visdomsord av kong Salomo i det gamle testamentet.
«Det finnes en tid til å sørge og en tid til å danse.» (Forkynneren 3,4)

Vi skal få bruke tid til å sørge over tapet, å være i sorgen. De som opplever store tap, kan vitne om at sorgen ofte kommer i ulike faser. I starten kan noen kjenne seg følelsesløs. Så overtar gradvis savnet og de mørke tankene. I denne perioden kan mange kjenne at Gud oppleves fjern. Heldigvis erfarer mange det som hun i ettertid kalte «vendepunktet». Så kan håp og trøst gradvis slå rot og finne feste i livet og framtiden.

Damen forteller også menigheten om hvordan «dansen», som et bilde på gleden i livet, hjalp henne. Dansen representerer takken og gleden over Guds velsignelser og de gode opplevelsene vi kan få. - Sorgen og dansen går sammen, de avløser hverandre, sier hun.
- Uten sorgen mister dansen noe av sin glede, og uten dansen blir sorgen for tung til å bære, legger hun inn over oss som lytter.

I bakspeilet kan mange, som bl.a. tenåringen som mistet moren sin, erfare at sorgen og dansen går side om side, nærmest som i en pardans. Og – Gud holder sin usynlige hånd fast ved oss både i tider med sorg som i tider med dans. Alt har sin tid.

TRV 372

Svein Anton Hansen, publ. 29.april-22

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding