Gi en gave

Oppmuntring: Morgenfuglen

Bor du i et område med mye fugler, vet du at de kan være ekstra entusiastiske om morgenen. Hvis du for eksempel har lyst til å sove litt frampå en søndag morgen, kan det hende at den intense sangen fra en måke eller en morgenfugl ikke gir deg mye fred til å sove.

Men det kan vel ha noe godt med seg? Den tidlige morgenstunden er ofte velsignet, når sinnet er friskt og uthvilt. En god start på dagen er et gode.

Salmedikteren kong David sa: «Hør mitt rop om hjelp, min konge og min Gud, for jeg ber til deg. Herre, om morgenen hører du min stemme, tidlig bærer jeg fram mitt offer og venter.» (Sal 5:3-4)

Jeg har lest om at i enkelte afrikanske kulturer er det sett på som høflig å bringe en sak fram for en høyere instans tidlig om morgenen. For de ønsker å kunne si: «Jeg har ikke sovet hele natten fordi jeg har tenkt på denne saken. Du skal vite at den betyr svært mye for meg.»

Morgenen er en god tid for samfunn med Herren. Det kan vi blant annet lære fra profeten Jesaja. Han var inspirert av Den Hellige Ånd da han sa om Gud: «Morgen etter morgen vekker han mitt øre så jeg kan høre på disiplers vis.» (Jes 50:4)

Den Gud vi tror på, har gitt sin Sønn til å dø på korset for å rense oss fra syndene våre. Nå kan vi komme til ham med alt som ligger oss på hjerte, gjerne tidlig på morgenen. Han er våken til enhver tid, men kanskje vi blir ekstra våkne når Herren sender oss morgenfuglen for å vekke oss?

OPM790

Asbjørn Kvalbein

 

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Send oss en melding