Gi en gave
Legen pekte på sykdommen
Bildet er tatt av Gerhard Bögner/Pixabay

Legen pekte på sykdommen

I en amerikansk bok som heter «Getting to know God» leste jeg om en mann som kom til legen og sa han følte seg elendig på alle måter.

Men da legen undersøkte ham, fant han at mannen var helt sunn og frisk i kroppen og sendte ham hjem.

To uker senere var mannen tilbake og forsikret legen om at han følte seg veldig syk. «Jeg har ikke appetitt, får ikke sove, har vondt og føler meg elendig.» Ny undersøkelse og nye prøver, men legen fant ikke noe spesielt. Da fikk legen en tanke om å spørre mannen: «Er det noe spesielt som går for seg i livet ditt? Har du noe på samvittigheten? Har du gjort noe galt? Har du skyldfølelse for et eller annet?»

Pasienten ble fornærmet og sa at han var kommet for å få legehjelp og ikke for å høre en preken. Dermed dro han sin vei.

Men noen uker senere kom han tilbake, og da var tonen en annen. «Doktor,» sa han, «jeg må innrømme at du satte fingeren på det ømme punktet. Jeg har gjort noe veldig galt.» Han fortsatte med å fortelle at han hadde underslått penger fra broren sin mens broren var utenlands. Det var gjort på en måte som ingen kunne oppdage. Nå lurte han på hva han skulle gjøre.

Legen foreslo at han skrev et brev og bekjente det han hadde gjort, og la ved en sjekk på første del av tilbakebetalingen. Det ble gjort, og sammen gikk legen og pasienten til postkassen. Da brevet var postet, lyste ansiktet opp hos pasienten, for en stor byrde var fjernet fra samvittigheten hans.

Mange vonde plager skyldes ikke fysisk sykdom, men uoppgjort synd. Derfor ga Jakob i Bibelen et godt råd: «Bekjenn da syndene for hverandre og be for hverandre, så dere kan bli helbredet.» (Jak 5:16) I noen tilfeller kan bekjennelse av synd føre til helbredelse. Det viktigste Jesus kom for å gi oss, er tilgivelse av syndene våre. Kanskje tiden er kommet for deg, at du bærer fram i lyset for Herren det som plager deg?

OPM786

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding