Gi en gave
Kristus med blikk og hjerte
Foto: Jasmin Ne/Unsplash

Kristus med blikk og hjerte

Forfatteren Max Lucado forteller om da han for første gang fikk se den store Kristus-statuen i Rio i Brasil på nært hold.

Den står på en fjelltopp 700 meter over havet, og den er 40 meter høy, og står på en sokkel som er 10 meter høy.

Statuen gjorde selvsagt et enormt inntrykk på Max Lucado. Men da han kom tett på statuen, la han merke til to ting. Først: Kristus hadde ingen øyne. Han tenkte: Hva slags Kristus er dette som nekter å se på den store massen av mennesker der nede? Så tenkte han på noe annet: Statuen hadde et hjerte av stein. Statuen var laget av sement og betong, men hadde ingen kjærlighet eller barmhjertighet.

Lucado tenkte: Det er visst en slik frelser folk ønsker seg, og som de har fått. Steinstatuer kan være flotte kunstverk, men de gjør det dårlig når det gjelder å representere Kristus for mennesker som lider og er fanget i skuffelse, fortvilelse og synd.

Bibelen har vist oss tydelig at Jesus har både et våkent blikk og et varmt hjerte. En dag kom Jesus inn i byen Jeriko. Det var masse folk, og en mann, liten av vekst, og lite populær, hadde klatret opp i et tre. Men Jesus hadde et blikk for den ene. Og da Jesus kom dit, så han opp og sa til ham: «Sakkeus, skynd deg og kom ned! For i dag må jeg ta inn hos deg.» (Luk 19:5) For et blikk! For et hjertelag! Jesus ville komme på besøk i hjemmet til en person som var utstøtt og foraktet. Slik er Jesus også i dag. Han har ikke et blikk og et hjerte av betong. Han har levende omsorg for deg, og vil gjerne være din personlige Frelser.

OPM784

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding