Gi en gave
Ikke ensom og glemt
Foto: Jim Semonik/Pixabay

Ikke ensom og glemt

Kanskje du som er med oss nå, kjenner deg ensom og glemt. Noen føler at alle vender dem ryggen. Hva gjør vi da? Enkelte tar sterke medikamenter. Andre prøver seg med å trøstespise, eller bruker alkohol for å dempe ensomheten.

Om du føler deg som et null, at du ikke er verdt noe som helst, så vil jeg be deg om å ta til deg positive tanker fra den Gud som har skapt deg, og som ønsker å være nær deg. Du er aldri alene. «Jeg vil være med deg. Jeg vil være hos deg.» Slike ord og løfter finner vi gang på gang i Bibelen.

Hør for eksempel dette gode ordet som ble gitt til folkelederen Josva: «Herren selv skal gå foran deg. Han skal være med deg. Han svikter deg ikke og forlater deg ikke. Vær ikke redd og mist ikke motet!» (5Mos 31:8)

Hos Gud er det ingen kontortid, ingen timebestilling. Han er ikke på kurs eller på ferie. Du kan stole på ham. Gud holder det han har lovet.

Da Jesus sa fra til disiplene sine at han skulle forlate dem, brukte han en kveld på å trøste dem. En stor del av denne avskjedstalen er gjengitt i Det nye testamente. Da sa Jesus at han gruet seg til avskjeden, men han lovet at de skulle møtes igjen. Han sa: «Også dere er engstelige nå. Men jeg skal se dere igjen, og hjertet deres skal glede seg, og ingen skal ta gleden fra dere.» (Joh 16:22)

Derfor er Jesus hos deg som føler deg ensom og forlatt, glemt av slekt, venner og naboer. Legg over på Jesus det som tynger deg. Gud sier i sitt ord: «Ja, med evig kjærlighet har jeg elsket deg. Derfor har jeg latt min miskunn mot deg vare ved.» (Jer 31:3)

OPM758

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding