Gi en gave
Hold fast
Foto: Jasmin Ne/Unsplash

Hold fast

En spesiell flyulykke skjedde i september 1987, men heldigvis gikk det bra. Et lite passasjerfly med Henry Dempsey som kaptein var på vei til byen Boston. De fløy i tolv hundre meters høyde og med femten passasjerer om bord. Da fikk kapteinen høre en merkelig lyd som syntes å komme fra bak i flyet.

Han overlot til andreflygeren å føre flyet mens han selv gikk bak for å undersøke hva det var. Mens han sto ved bakdøren, kom de ut i turbulens, altså i et urolig luftlag, og kapteinen ble kastet mot bakdøren, som ikke var forsvarlig lukket. Dempsey ble sugd ut av flyet over sjøen.

Da kapteinen ikke kom tilbake, og et lys varslet at bakdøren var åpen, skjønte andreflyveren at det verste hadde hendt, og han ba om tillatelse til en nødlanding, og at de måtte gå i gang og lete etter kapteinen.

Men leting var unødvendig, for da flydøren åpnet seg, hadde trappen flippet ned, og kaptein Dempsey klarte å holde seg fast i den. Han holdt hardt fast mens flyet var i ferd med å lande, og da det raste nedover rullebanen.

Redningsfolkene sa til ham at han nå var trygg og at han kunne slippe taket i trappa. Men det overrasket ikke at kapteinen ikke klarte å slippe det faste taket. Han var som frosset fast. Redningsarbeiderne trengte mer enn et kvarter for å løsne hendene hans fra det han holdt fast i.

Ja, å holde fast, samme hva, var det mest fornuftige kapteinen kunne gjøre. Det er faktisk også det mest fornuftige hvis det åndelige livet ditt er i fare. Du kan bli fristet, forvirret, motløs eller utsatt for et press som ikke kommer fra Herren.

Folkelederen Josva sa til folket han sto i spissen for: «Hold fast ved Herren deres Gud, som dere har gjort det til denne dag.» (Jos 23:8) Det gikk galt hver gang de slapp taket i Gud, men de ble velsignet når de holdt seg til sin Gud.

Paulus fulgte opp denne oppmuntringen ved å si: «Hold fast ved den tro dere er opplært i, med overstrømmende takk til Gud!» (Kol 2:7) Ja, er det ikke stort at vi skal få holde oss til Gud og troen på ham, han som både har skapt verden og gitt Jesus som en dyrebar frelser og Herre!

Av Asbjørn Kvalbein

OPM755

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding