Gi en gave
Starten - slutten - fortsettelsen
Pixabay/CCL

Starten - slutten - fortsettelsen

Jesu fødsel, jordeliv og død forteller historien om slutten på begynnelsen. Konsekvensene av Jesu død samt hans oppstandelse markerer starten på historien om fortsettelsen.
 

Historien om Jesus Kristus kulminerer med påskens dramatiske hendelser i Jerusalem. Her når vi høydepunktet i den kristne tro. I langfredags kors og første påskedags tomme grav møter du kristentroens innhold i komprimert form. Her finner du kristendommen i et nøtteskall.

Jesu liv på jord startet i en krybbe i Betlehem. Gjennom fortellingene hos evangelistene Matteus, Markus, Lukas og Johannes, følger vi Jesu liv. Vi hører de kloke ordene han taler, vi ser de mektige undergjerningene han gjør. Til slutt møter vi ham i Jerusalem, på vei mot lidelse og kors. Lidelseshistorien utgjør en betydelig del av innholdet i skriftene hos alle fire evangelister.

Med Jesu lidelse og hans korsfestelse antok de fleste at nå var det over for profeten fra Galilea, slutten for hans merkverdige liv. Men, for den som tror og vil se, markerer korset kun slutten på begynnelsen. Det finnes og kommer noe mer. Noe stort skjedde både under og etter korsfestelsen. På korset sones all verdens synd og skyld. Dermed begynner et nytt liv for den som tror. Ved hans oppstandelse fra de døde starter fortsettelsen på historien om liv som blir nye og forvandles.

Jesu fødsel, jordeliv og død forteller historien om slutten på begynnelsen. Konsekvensene av Jesu død samt hans oppstandelse markerer starten på historien om fortsettelsen.

«Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, som etter sin store miskunn har gjenfødt oss til et levende håp ved Jesu Kristi oppstandelse fra de døde.» (1.Pet.1,3)

TRV 215

Av Svein Anton Hansen, Noreapastoren

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding