Gi en gave
Påsken avlyst?
Skjermdump fra l-a.no (Lindesnes avis)

Påsken avlyst?

Løft hodet og finn fram gleden! Påsken verken er eller vil noen gang bli avlyst. La oss feire Golgatas kors og den tomme grav.
Svein Anton Hansen, publ. 31.mars-23

Med store og fete bokstaver lyste overskriften på nettavisen mot meg: «Påsken er avlyst: – Det er som en spøkelsesby.»
Avlyst påske? Spøkelsesby?

På grunn av et virusutbrudd hadde regjeringen bestemt at ingen kunne oppholde seg på hyttene sine denne påsken. Så, i stedet for å ha fullt med gjester i alpinbakken, måtte daglig leder for skisenteret bruke påsken på å pakke ned for årets sesong. Skitrekket måtte holde stengt denne påsken. Leit for alle som hadde gledet seg til å gå og kjøre på ski.

Men «avlyst påske»? Nei! Påskens eksistens og relevans avhenger heldigvis verken av sol og skiløyper, eller hytteliv og båtturer. Påsken ble ikke primært gitt oss for at vi skulle få noen ekstra fridager til skiturer på fjellet, båtturer i skjærgården eller nyte solstrålene på en uterestaurant i byen. Påsken er en jøde-kristen høytid. Jødefolket har i flere tusen år feiret utgangen av slavetilværelsen i Egypt. Som kristne feirer og markerer vi Jesu død på korset og hans oppstandelse fra de døde. Disse røde dagene i kalenderen har blitt farget røde av Jesu blod. Rødfargen som påskesolen måtte gi oss i ansiktet, får vi få ta som en ekstra bonus.

«For først og fremst overga jeg til dere det jeg selv har tatt imot, at Kristus døde for våre synder etter skriftene, at han ble begravet, at han sto opp den tredje dagen etter skriftene.» (1.Kor.15,3-4)

Så, løft hodet og finn fram gleden! Påsken verken er eller vil noen gang bli avlyst. La oss feire Golgatas kors og den tomme grav.

«Påskemorgen slukker sorgen, slukker sorgen til evig tid; den har oss givet lyset og livet, lyset og livet i dagning blid. Påskemorgen slukker sorgen, slukker sorgen til evig tid.» (Nikolaj Fredrik S.Grundtvig).

TRV 209

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding