Gi en gave
Vente på Jesu siste komme
Pixabay/CCL

Vente på Jesu siste komme

Advent handler om å vente med hensikt, slik at ikke Jesus-barnet dyttes ut av krybba og vi glemmer at han snart kommer igjen som verdens dommer.
 

Å vente, det virker så kjedelig. Tiden går så innmari sent. Livet virker å være uten framdrift. Bibelen snakker også om venting, om å vente med hensikt. Hensikten er at vi skal forberede oss på Jesu komme. Adventstiden før jul skal minne oss på at Jesus en gang kom som barnet i krybben. Videre vil adventstiden hjelpe oss til hver dag å vente at Gud kan gripe inn i våre liv. Og, ikke minst ønsker Gud å bruke adventstiden til å forberede oss på at han kommer igjen.

Adventstiden skulle få deg og meg til å gjøre både tanker og hjertet klar til Jesubarnets komme. Vi skulle vente på han som kommer med Guds gave, han som kommer med livets dypeste mening.

Vi står alle i fare for at mat og drikke, klær, fridager, gaver og pynt tar fokuset i denne tiden. Til slutt dyttes Jesus-barnet ut av krybba.
Ja, mange av oss står sikkert i fare for å ta og leve jula på forskudd. Dermed mister adventstiden sin egen glans og betydning. Adventstidens stemme ønsker å viske stille og tydelig til oss: «Lev hellig og gudfryktig mens dere venter på at Guds dag skal komme.» (2.Pet.3,11b-12a)

Du har sikkert tent noen lys i løpet av adventstiden. Når søndagen er her og vi samles til familiefrokost eller ettermiddagskaffe, så tennes mange lys i adventsstaker rundt om i landet.
Geir Hegerstrøm har laget en adventsvise som flere synger når lysene tennes. Sangen heter «Ventevise i advent». Første vers og refrenget går slik:

Nå tenner vi lyset. Hvem venter vi på?
Hva fyller oss alle med glede?
Vi venter på Jesus. Han kommer fra Gud,
Med fred til oss alle her nede.

Vi venter, venter, nå kommer Han snart.
Vi venter, venter, er det så rart?
Vi venter, venter, når julen er nær.
Vi venter, venter, for snart er Han her.

Ha en velsignet adventstid med også å vente på Jesu siste komme, hans endelige gjenkomst.

TRV 115

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding