Gi en gave
Hjelpe til å leve
Lina trochez/Unsplash

Hjelpe til å leve

En av verdens mest kjente jødiske forfattere i nyere tid er Chaim Potok. Han var ortodoks jøde, opptatt av tro og liv, etikk og historie. Som mange andre ortodokse tok han utdannelse som rabbiner.

Helt siden han var ganske ung hadde han lyst til å bli forfatter. Men moren hans var ikke så sikker på det. Da han dro hjemmefra for å gå på college, sa hun: «Jeg vet at du ønsker å bli forfatter. Men jeg vil at du skal tenke på å bli hjertekirurg. På den måten kan du hindre at en mengde mennesker dør. Dessuten vil du tjene masse penger.»

Chaim Potok svarte: «Nei, mamma, jeg vil bli forfatter.»

Men moren hadde ikke lyst til å høre dette ordet nei. Så hver gang sønnen var hjemme på ferie gjennom fire hele år, gjentok hun forslaget om at han burde bli hjertekirurg, hindre at folk døde, og dessuten tjene mye penger. Hver gang svarte han det samme.

Til slutt hadde sønnen fått nok, og da moren begynte på den samme leksen, avbrøt han moren med et sukk, og med stor iver sa han til moren: «Mamma, jeg ønsker ikke å hindre at folk dør. Jeg ønsker å vise dem hvordan de skal leve.»

Da hadde visst ikke moren mer hun skulle ha sagt.

Noen tror at vi som er opptatt av hva Bibelen sier, bare kretser om døden og evigheten. Men Bibelen er først og fremst en bok om å leve. Jesus brukte et bilde om seg selv: «Jeg er den gode hyrde. Den gode hyrde setter sitt liv til for fårene.» Jeg har ikke hørt om noen gjeter som er villig til å gå i døden for å berge ett eller flere av dyra sine. Et menneskeliv er jo så mye mer verdt enn et dyrs liv. Men vi skjønner Jesus bruker et bilde. Han selv, den gode hyrden, er så totalt annerledes.

Djevelen, som har så stor makt i denne verden, er bare opptatt av «å stjele og myrde og ødelegge». Men Jesus sier om seg selv: «Jeg er kommet for at de skal ha liv og ha overflod.» Han vil lære oss å leve. Han vil gi oss et rikt liv.

Om du får et kort eller langt liv – alle skal vi dø en gang. Derfor gjelder det å lære å leve. Jesus vil skjenke et overflodsliv. Det innebærer velsignelse her i tiden, og en ufattelig velsignelse sammen med ham i evigheten. Ta imot denne gaven da vel!

OPM709

Har vært publisert tidligere her på Noreapastoren.no

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding