Gi en gave
Smittsom kjærlighet
Pixabay/CCL

Smittsom kjærlighet

Han spurte om han stod i fare for å bli smittet av sykdom. Det korte svaret Jeff fikk sprengte den velstående mannens snevre og selvsentrerte tankegang.
Svein Anton Hansen, publ. 10.mars-23

Jeff hadde lagt merke til at kona Mary hadde endret seg de siste månedene. Både måten hun levde på, de ordene hun brukte og hvem hun brukte tid sammen med hadde endret seg radikalt. Og Jeff, han likte hva han så hos sin kone. Samtidig ble han også utfordret av hennes nye livsstil. For de var et velstående ektepar med venner i det øvre sosiale sjikt. Nå hadde Mary begynt å bruke tid på fattige mennesker.

En dag tok hun med seg ektemannen til et suppekjøkken som serverte mat til byens uteliggere, narkomane og andre slitne mennesker nederst på den sosiale rangstigen. Nå ville Mary la Jeff med egne øyne se hva hennes nye kristne tro og bekjennelse betydde i praksis. Hun utfordret ham derfor til å være med å stelle i stand et varmt måltid som de skulle servere mennene og kvinnene som snart ville komme når døren til kafeen ble åpnet.
Og nå kom de, mennesker du ikke bare kunne se men også lukte levde et tøft liv. Jeff ble betenkt og trakk seg tilbake, nervøs for om han kunne bli smittet av HIV-viruset eller andre smittsomme sykdommer uteliggerne hadde. Usikker visket han derfor til lederen for menighetens suppekjøkken: «Er disse menneskene smittsomme?»

Det korte svaret den menighetsansatte gav Jeff sprengte den velstående mannens snevre og selvsentrerte tankegang: «Her smitter vi hverandre med kjærlighet! Det er utrolig hva kjærlighet kan utrette.»

Svaret traff en sår nerve hos Jeff. Etter noen sekunders betenkningstid brettet han opp ermene, grep suppeøsen og gav seg i kast med å servere illeluktende rusmisbrukere et godt varmt måltid.

Paulus underviser de kristne i Korint om en guddommelig kjærlighet som endrer menneskers liv: «Nå blir de stående disse tre: tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten.» (1.Kor. 13,13).

Denne guddommelige kjærlighet viste Jesus fram for hele verden da han lot seg korsfeste. Samme guddommelige kjærlighet må også være noe å strekke oss mot, vi som kaller oss Jesu etterfølgere. Dette er en himmelsk kjærlighet som smitter fra Guds hjerte til vårt hjerte. Og, så ønsker Gud at den skal smitte videre fra oss til andre, ikke minst til de som er i størst behov for den. Kanskje kan flere menigheter få høre de samme ordene fra nye som oppsøker menigheten: «Her smitter de hverandre med kjærlighet! Det er utrolig hva kjærlighet kan utrette.»

TRV 169

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding