Gi en gave
Kattungen fra himmelen
Bildet er tatt av Gerhard Bögner/Pixabay

Kattungen fra himmelen

En prest i Amerika hadde en kattunge. Den hadde forvillet seg opp i et tre og turte ikke å komme ned. Presten var redd for å klatre opp i det tynne treet, så han ville prøve en lur idé. Han bandt et tau høyt oppe i treet, festet det til bilen, og kjørte forsiktig til treet bøyde seg mot bakken. Men så gikk det galt, tauet røk, treet spratt opp, og kattungen seilte av sted gjennom luften og forsvant.

Presten ble fryktelig lei seg og gikk bort til naboen og spurte om de hadde sett noe til kattungen. Nei, ingen hadde sett den, og presten sa fromt i aftenbønnen: «Herre, jeg legger denne kattungen i dine trygge hender.»

Noen dager senere var han i butikken og møtte en dame han kjente. Han la merke til at hun hadde kjøpt kattemat. Han og mange andre visste at hun ikke likte katter, så han spurte hva hun skulle med kattemat når hun var så lite begeistret for katter.

Da svarte hun: «Du vil ikke tro det jeg har å fortelle. Jeg har nektet å kjøpe katt til datteren vår, enda hun ønsket seg det. Til slutt sa jeg at hvis Gud gir oss en katt, så skal du få beholde den. En dag så jeg datteren min leke i hagen, og jeg la merke til at hun foldet hendene og ba. Og vet du hva, prest, nei, du vil ikke tro det, men jeg så det med egne øyne. Plutselig kom en kattunge flygende ut fra himmelen med beina spredt utover og landet rett fremfor henne. Naturligvis måtte jeg bare la henne beholde kattungen, siden den kom fra Gud.»

Ja, du kan le. Men dette er en av mange millioner måter Gud kan svare på bønnen fra et barn. Men han hører ikke bare på barna. «Den ringeste småting som kommer i din vei, Å, si det til Jesus, så vil han hjelpe deg! Nei, intet er for lite Din Frelser å betro, Å, si det kun til Jesus, Så får ditt hjerte ro,» sies det i en sang.

Så jeg vil invitere deg til å leve med Herren i hverdagslivet. Jeg kan ikke love deg kattunger fra himmelen. Men jeg kan gi deg en oppmuntring fra Herren, et godt ord fra Filipperbrevet: «Vær ikke bekymret for noe, men la i alle ting deres bønneemner komme fram for Gud i påkallelse og bønn med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og deres tanker i Kristus Jesus.»

OPM708

Har vært publisert tidligere her på Noreapastoren.no

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding