Gi en gave
Hånden som holder i turbulente tider
Pixabay/CCL

Hånden som holder i turbulente tider

Flykapteinen varslet oss om vind og turbulens. Men, han hadde også et godt forslag til urolige hjerter, hva vi kunne gjøre når flyet kom til å riste som mest.
Svein Anton Hansen, publ. 10.oktober-22

Vi hadde satt oss godt til i flysetene. Flyet var klart til å takse ut av gaten mot rullebanen. Da hører vi kapteinens stemme over høyttaleren. Etter å ønske velkommen om bord, fortsetter han med å si: «I dag har vi mye vind som kan skape turbulens de første minuttene. Det vil bli noe risting i flyet, noe som er helt ufarlig. Men, opplever du dette ubehagelig, så kan du jo holde naboen i hendene.» Så gir han flymotorene full gass, og vi letter fra flystripen.

Holde naboen i hånda? Nei, det skulle tatt seg ut. Noe så flaut at jeg som en voksen mann skulle spørre om å få holde passasjeren i sidesetet i hendene. Vel, nå skjønte også jeg at flykapteinen sa disse ordene for å få oss til å le, og at dermed noe av frykten for turbulensen skulle slippe taket i urolige hjerter.

Gud har en god hånd du kan få holde i. Du verken kan se eller fysisk kjenne den. Men, i troen erfarer du at den bærer deg. Og kanskje det beste av alt, det er Gud som strekker ut hånden mot deg, det er han som gjerne vil holde deg i hånden. 
«Jeg blir alltid hos deg, du har grepet min høyre hånd. Du leder meg ved ditt råd, og deretter tar du meg opp i herlighet.» (Salme 73,23-24).

Disse ordene skal du få ta som et løfte fra Gud selv. Om livet ditt rister, så vil du Gud lede og støtte deg. Om livet ditt møter kraftig motvind, så vil Gud holde deg ekstra godt fast. Han slipper ikke taket.

Hvordan gikk det med flyturen og turbulensen? Selv om det ristet godt, så kom vi trygt opp, fram og ned igjen. Jeg holdt hendene for meg selv, passasjerene i nabosetene også, heldigvis.

Et større og viktigere spørsmål er; hvordan vil det gå med evigheten din og min? Det avhenger om jeg alltid lar Gud få holde hånda mi. Da vil jeg komme trygt opp, og bli der. I dag strekker Gud sine naglemerkede hender ned fra himmelen til deg. Du velger selv om du også i dag vil la denne farshånden og frelserhånden få holde deg i hendene. Frelserens hånd holder gjennom turbulente tider, helt fram til du lander trygt i himmelens land.

TRV 155

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding