Gi en gave
Alt for lidenskapen
Pixabay/CCL

Alt for lidenskapen

Hva får en 14-åring til å bruke flere timer hver dag på bussen for å trene med sitt favorittfotballag?


Mohamed er 14 år. Som de aller fleste andre jevnaldrende gutter i landsbyen, liker han også å spille fotball. For Mohamed har fotball blitt mer enn en fritidsaktivitet og et avbrekk fra leksene etter skolen. Gutten er veldig dyktig med ballen. Han har virkelig talent. Derfor bestemmer han seg for å satse på fotballen. Han ønsker mest av alt å få spille med favorittlaget El Mokawloon som holder til i Kairo, hovedstaden i Egypt. Problemet er at landsbyen han bor i, Nagrig, ligger 9 mil nord for Kairo. Men, avstanden får ikke stoppe ham. Hver dag setter han seg på bussen og bruker 4 timer i reisetid bare for å få trene med favorittlaget sitt. Han ofrer dyrebar tid som han kunne ha brukt til lekselesing, lek og fotballtrening med vennene i landsbyen. Han ofrer alt for lidenskapen, å bli blant de beste i fotball.

Historien om tenåringen Mohamed fra Egypt fikk meg til å spørre meg selv hvor mye er jeg villig til å ofre for det som er min lidenskap, ja, mitt liv – Kristus? Vi som sier at Kristus er vårt liv, at Jesus er han som betyr mest for oss, hvor mye tid, penger og krefter er vi villige til å ofre for troen vår? Hva er den enkelte av oss villig til å forsake for å leve for den største av alle lidenskaper?

Moses levde i Egypt noen tusen år før 14-åringen Mohamed. Moses var villig til å forsake, å gi avkall på noen goder for å oppnå noe bedre. Bibelen sier at: «Moses valgte heller å lide ondt sammen med Guds folk enn å ha en kortvarig nytelse av synden. Han holdt Kristi vanære for en større rikdom enn skattene i Egypt, for han så fram til lønnen.» (Heb. 11,25-26)

Fotballtalentet Mohamed gav avkall på det meste for å kunne bli best. Det ble han også. 10-15 år etter han begynte å sette seg på den 9 mil lange bussturen fra landsbyen til Kairo, har han spilt for store lag som Roma, Chelsea og Liverpool. Mohamed Salah er også den ubestridte stjernen på det Egyptiske landslaget.

Noen tusen år tidligere gav jøden og egypterprinsen Moses avkall på prinse-fordelene for å lede jødefolket til seier. Og, hvilken himmelsk herlighet gav ikke Jesus avkall på for å seire over vår synd og død? Så var det meg og deg da – hva vil og må vi gi avkall på og ofre for å leve for den viktigste lidenskapen i livet, Jesus?

TRV 071

Av Svein Anton Hansen, Noreapastoren

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding