Gi en gave
Gjennomleve eller spole forbi?
pixabay

Gjennomleve eller spole forbi?

Tenk å kunne hatt det slik at jeg enkelt kunne spole forbi de opplevelsene i livet jeg helst ville vært foruten.


Jeg har fått meg ny TV. Det vil si, ikke selve TV-en men den der boksen som TV-signalene går gjennom. Nå er det fiber som gjelder. Stikkordene er hastighet og valgmuligheter. Nå kan jeg se alle programmene jeg ønsker i ettertid og ikke bare i sanntid. Skal jeg se et program på en reklamefinansiert kanal, så kan jeg for eksempel starte programmet en halv time på etterskudd. Og når jeg så kommer til reklamepausene, så kan jeg på noen få sekunder spole meg forbi all reklamen og fortsette på filmen eller dokumentaren jeg så på. Gode greier! Det samme gjelder også nyhetene. Når jeg ser kveldsnyheten på etterskudd, kan jeg enkelt spole forbi de nyhetene jeg ikke vil se. Et bombeangrep i Kabul i Afghanistan, nei, jeg vil ikke se alt det blodet. En ny arveprins i det engelske kongehuset har sett dagens lys. Vel, siden kona ikke ser på akkurat nå, så spoler jeg elegant forbi de for meg totalt uinteressante royale nyhetene. Men se her ja, oppsummering av siste Serierunde i norsk fotball. Her blir det ingen spoling nei.

Tenk å kunne hatt det slik i selve livet også! Hva med å kunne levd livet litt sånn på etterskudd! Altså, at jeg enkelt kunne spole forbi de opplevelsene i livet jeg helst ville vært foruten. Se for deg at vi i tillegg hadde muligheten å kunne spole tilbake i tid, å kunne fått muligheten til å ordlegge seg på nytt. Men nei, livets ubehagelige opplevelser, ord og gjerninger kan vi ikke raskt spole oss forbi. Jeg må gjennomleve dem. Fortiden kan jeg ikke gjøre om igjen, og nåtiden og framtiden kan jeg ikke spole forbi.

«Vi vet at alle ting tjener til det gode for dem som elsker Gud, dem han har kalt etter sin frie vilje» skriver Paulus til romermenigheten (8,28). «Det handler ikke om hvordan vi har det, men hvordan vi tar det» sier ordtaket. I stedet for å spole forbi det vanskelige i livet, må vi gjennomleve det. Nettopp da kan vi erfare sannheten i Paulus sine ord om at alle ting tjener til det gode for oss som elsker Gud. Han kan bruke livets ubehagelige nyheter og kjedelige reklamepauser til å forme oss slik han vil ha oss.

TRV 064

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding