Gi en gave
Nye problemer og bekymringer
pixabay

Nye problemer og bekymringer

Den gode nyheten er at du kan kaste din bekymringer og problemer på Jesus.
Svein Anton Hansen, publ.23.januar -23

Jeg har en god og en dårlig nyhet til deg for dette året. Den dårlige nyheten er at du vil få problemer og bekymringer også dette året. Den gode nyheten er at problemene og bekymringene er nye, ikke de samme gamle som før. Vel, da kjentes nok ikke nyheten så god likevel.

Bibelen sier ikke at vi skal slippe problemer og bekymringer når vi tror på Jesus. Men, Bibelen forteller oss hva vi kan gjøre med bekymringene og problemene. Disippelen Peter skriver om «å kaste sine bekymringer på ham», altså på Jesus (1.Pet.5,7). Å kaste betyr å sette ned og legge fra seg. Du har gått og slitt på en tung ryggsekk noen timer. Da gjør det så utrolig godt å ta av seg ryggsekken og sette seg ned. Du kan hvile litt. Så tar du sekken på deg igjen og trasker videre.
Jesus sier at problemer og bekymringer kan vi få legge fra oss hos ham. Ikke lett å praktisere det der. Kanskje handler det egentlig om bønn, å snakke med Jesus om det som er vanskelig i livet, om det som tynger meg. Så vil han bære sammen med meg. Ja, han vil bære meg.

«Eg ser at du e trøtt. Men eg kan ikkje gå alle skritta for deg. Du må gå dei sjøl, men eg vil gå dei med deg.» (Bjørn Eidsvåg) Mange kan legge sin opplevelse av Guds nærhet i ordene i denne sangen. Jesus vil gå sammen med meg. Han kjenner problemene og bekymringene. Han bærer sammen med meg. Jesus vil være en god turkamerat i det nye året. «For Han har omsorg for dere» er Peter sin begrunnelse for hvorfor vi kan kaste det vanskelige på Jesus. Lover Gud meg et problemfritt liv? Nei. Men i Jesus, har jeg en som bærer meg og vil være turfølge.

Hva gjør du med bekymringene og problemene som vil møte deg dette året? Du kan løse dem selv og satse på å være din egen lykkes smed. Søk heller hjelp hos ham som er den sterkeste. «Det er ingen skam å snu» heter det i fjellvettreglene. Det er heller ingen skam å snu seg til Jesus med bekymringene. Han vil gjerne hjelpe deg også med de nye  problemene. Aller mest vil han ha dine synder. De vil han tilgi. Den muligheten har jeg ikke tenkt å la gå fra meg dette året heller.

TRV 045

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 8220.02.90158

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding