Tanzania og Zanzibar

Tanzania har opplevd stor kirkevekst og mange vekkelser siden norsk misjon kom til landet på 1950-tallet. Likevel er det fortsatt store åndelige behov i landet. Kristne trenger å bli utrustet, mens ikke-troende trenger å høre for første gang at Gud elsker dem. Evangeliet har ennå ikke fått fotfeste i de sørlige provinsene, på kysten og på øygruppa Zanzibar.

 

Radio som styrker og underviser

Med radio kan vi nå kvinner i Tanzania i deres eget nærmiljø og hverdagsliv. Radioprogrammet "Håpets kvinner" når inn i hjemmene til mennesker, uavhengig av sosial status eller kultur. Kvinner fra alle samfunnslag får høre at de er elsket av Gud, og at de har en uendelig stor verdi. Undervisning om helse, ernæring og familieliv er også viktige deler av radioprogrammet. Siden 2014 har Noreas givere gjort det mulig for oss å sende dette radioprogrammet ukentlig på den muslimsk-dominerte øygruppa Zanzibar. Bønn er en sentral del av dette arbeidet. Over 175 bønnegrupper fra 25 kirkesamfunn kommer regelmessig sammen for å be for hverandre, sine lokalsamfunn og situasjonen for verdens kvinner. 

Fra kvinne i Tanzania:
–Takket være Håpets Kvinner fikk jeg selvtilliten min tilbake igjen.
Fra kvinne i Tanzania:
Fra kvinne i Tanzania:
–Takket være Håpets Kvinner fikk jeg selvtilliten min tilbake igjen.

– Jeg har blitt veldig velsignet av et "Håpets kvinner"-program som handlet om HIV/AIDS. Denne sykdommen gikk i arv til meg, og jeg levde et liv i frykt frem til jeg hørte på programmet deres. Takket være "Håpets kvinner" fikk jeg selvtilliten min tilbake igjen. Jeg lever nå uten frykt, og vil gjerne dele vitnesbyrdet mitt til andre for å kunne oppmuntre folk i liknende situasjoner. De som er smittet må vite at det er håp i Jesus Kristus.

Aktuelt fra prosjektet
Nå kan du bestille...
Albumet "Sommerfuglvenger" selges til inntekt for Noreas kvinnearbeid.
Les mer
– Jeg er Mara. Dette er min...
–Jeg var 13. Ei lita jente. Livet kjentes trygt og godt. Men en dag kom en fremmed på besøk til min far.
Les mer
Endelig får masaiene høre om...
Gledeshyl og sang fyller lufta. –Velkommen, synger de, og priser Gud for hans godhet! De tar imot oss som gamle kjente med klemmer og dans. De er...
Les mer
Fra jente i bønnegruppe i...
–Det er sant at bønn er alt her i livet.
Les mer
Fra kvinne i Tanzania:
–Radioprogrammet "Håpets kvinner" gir oss håp i vanskelige situasjoner.
Les mer
Norea med radiosendinger på...
Slavelenkene hører fortida til, men på øya Zanzibar er mange fortsatt bundet av andre slags lenker, som frykt, religion og andre livsforhold....
Les mer
Fra kvinne i Tanzania:
–Takket være Håpets Kvinner fikk jeg selvtilliten min tilbake igjen.
Les mer
Fra mann i Tanzania:
–Jeg oppmuntrer kona mi til å aldri gå glipp av et radioprogram!
Les mer
En kvinne i Tanzania skriver:
–Guds ord har totalt forandret meg!
Les mer