Dagens bønneemne
Kjære Far, takk for alle de som bruker radioprogrammene som en mulighet til å invitere venner og familie til å høre og diskutere temaer og bibelvers sammen. Vi ber om at mange må bli kjent med deg. «Be for oss om at Herrens ord må få fritt løp og holdes i ære, slik som hos dere» (2. Tess 3,1).
2011 - uke 40

Robert Lilleåsen

Kors på halsen
Hva vil det si å være en kristen?
Les mer
April 2018

Håpets kvinner-arbeidet i det sørlige Afrika når kvinner i Angola, Malawi, Mosambik, Namibia, Sør-Afrika, Swaziland og Zimbabwe. Mange kvinner i denne delen av verden kjemper for å forsørge sine familier. Den relativt utbredte aksepten av polygami betyr at deres ektemenn ofte har elskerinner eller flere koner. Det er i denne delen av verden at HIV, viruset som forårsaker AIDS, er mest utbredt. Mange lider også av mangel på rent vann, elektrisitet og ordentlig sanitærsystem. Arbeidsledighet, kombinert med mangel på utdanning og opplæring, holder dem i fattigdommens grep.

Mange kvinner prøver å forsørge familien ved å dyrke mat i hagen eller ved å selge varer på gata. Likevel har de ikke på slutten av en arbeidsdag tjent nok til å kunne brødfø barna sine. Mange kvinner er i tillegg ofre for vold i hjemmet. Tusenvis av voldtekter, som rammer spedbarn, barn, tenåringer, kvinner og eldre, er underrapportert og sjelden anmeldt.

Håpets kvinner- bønnegrupper i det sørlige Afrika gir håp og åndelig veiledning til funksjonshemmede, enker, fanger, uutdannede, foreldreløse, fattige, eldre og syke. Verdigheten gjenopprettes, familier blir gjenforent, og mennesker blir åndelig frigjort.

Når kvinner ber, lytter til Håpets kvinner-programmene, og deltar på seminarer, lærer de at de er dyrebare for Gud. De aksepterer ikke lenger å være merket som redde, verdiløse og utstøtt. De innser at de er Kongens døtre, verdig respekt og ære fra sine familiemedlemmer, arbeidsgivere og andre medlemmer av samfunnet. Og de tolererer ikke lenger vold i hjemmet, utroskap og trakassering, ei heller mangel på utdanning, riktig mat eller medisinsk behandling.

 

 

 

 

Vi kan ikke forandre verden. Vi kan ikke gjøre noe med lidelsen vi ser rundt oss, og som kvinner verden over lever i daglig, men Gud kan. Som kristne har vi fått bønneretten. Målrettet, konsentrert forbønn til Gud, himmelens og jordens skaper, kan forandre enkeltmennesker, land og lokalsamfunn. Håpets Kvinners bønnekalender tar hver måned opp temaer og landområder som bes over i daglige bønneemner. Forbedere i 125 land, også her i Norge, ber for kvinner og jenters situasjon hver dag. Hver måned året gjennom. Norea oversette og tilrettelegger denne bønnetjenesten i Norge. Vi ønsker også flere bønnegrupper velkommen til å bli med i forbønnstjenesten for verdens kvinner. Ta kontakt om du ønsker å få tilsendt bønnekalenderen gratis hver måned, på epost eller i brev.