Støtt Noreas kvinnearbeid klikk her

Norea har kvinnearbeid 
i disse landene:

 

Håp for verdens kvinner: 

Noreas kvinnearbeid ønsker å gi trøst, oppmuntring og håp til kvinner gjennom radioprogrammer, forbønn og praktisk omsorg. I samarbeid med verdens største mediemisjonsorganisasjon, TWR,  støtter vi og følger opp dette arbeidet i 8 land: Albania, Etiopia, Kambodsja, Kenya, Somalia, Tanzania, Turkmenistan, og Usbekistan. I tillegg ønsker vi å være til styrke og oppmuntring for norske kvinner gjennom møter, konserter og bønnegrupper.

 

Dagens bønneemne
Allmektige Far, vi ber for jenter fra Vietnam, Nord Korea, Laos, Kambodsja og Myanmar som blir lurt av slektninger, venner eller kjæreste og så blir solgt til menn som bruder i Kina, Malaysia og Sør Korea.
tilbakemeldinger
Fikk kjenne at hun er elsket
I 20 år levde etiopiske Beltu med skammen hun aldri fortalte sin familie om. Gjennom Noreas radioarbeid fikk hun hjelpen og kjærligheten hun trengte.
Fikk kjenne at hun er elsket
Fikk kjenne at hun er elsket
I 20 år levde etiopiske Beltu med skammen hun aldri fortalte sin familie om. Gjennom Noreas radioarbeid fikk hun hjelpen og kjærligheten hun trengte.

Beltu* bor i Etiopia sammen med sin familie, som er bønder. Hun giftet seg som 20-åring, og fikk seks barn, hvorav fem av dem overlevde. Beltu fikk livmorfremfall etter sin sjette fødsel, men gikk ikke til legen eller sykehuset. 

- Vi manglet penger, og derfor måtte jeg lide med dette i 20 år. Jeg trodde ikke at det fantes hjelp, forklarer Beltu. 

- Problemet var en forbannelse

I Etiopia er fødselsskader et svært tabubelagt tema som ikke blir tatt opp. Derfor fikk Beltu ingen hjelp eller informasjon som kunne bedre situasjonen hennes, verken fra myndighetene eller fra kirkene i lokalsamfunnet hennes. 

- Problemet var en forbannelse. Jeg kunne ikke sitte som andre mennesker, fordi klærne berørte livmoren min. Jeg blødde hele tiden. Om noen la merke til blodet på klærne mine, skammet jeg meg. Jeg skjermet barna mine for det jeg gikk i gjennom, og det var kun én nabo som kjente til det, forteller Beltu. 

Ventet på å dø

Beltu mistet alt håp om at hun kunne bli kurert, og ble svært deprimert. Verken hennes ektemann eller slektninger kunne bistå med håp.

- Kvalene og smertene var der hele tiden. Jeg var deprimert og mistet alt håp. Jeg ventet på å dø. Og dager ble til uker, uker ble til måneder og måneder ble til år. Til slutt var det snakk om 20 år med skambelagte lidelser, sier Beltu.

Fattigdommens gift 

For Beltu var lidelsene en sterk påminnelse på hvor dyp fattigdommen er mange steder i Etiopia.

- Fattigdommen framtvang sin gift slik at min mentale helse ble ødelagt. Min store frykt var at barna mine skulle oppleve det samme, siden fattigdommen hadde gått i arv til dem. Jeg følte for å rope ut at barna mine måtte bli reddet av noen, fastslår Beltu.

Dagen hun aldri glemmer

Søndag 2. april 2013. Beltu aldri vil glemme denne dagen, hvor motløshet ble erstattet med håp og glede. 

- Jeg våknet tidlig , og takket som vanlig Gud for hans gode omsorg, veiledning og beskyttelse. På denne dagen ba jeg også Gud om å helbrede meg, selv om jeg trodde det var umulig. Sammen med familien min dro jeg til kirken for å tilbe Herren. Her ble jeg overrasket over å se fire gjester, forteller Beltu. 

Gjestene var et Prosjekt Hanna-team, som jobber med radioprogrammet Håpets Kvinner. Norea støtter dette arbeidet i Etiopia. Teamet oppmuntret kvinnene til å lytte til Håpets Kvinner sammen med dem. 

- Teamet fortalte at de er glad i oss. Vi ble også opplyst om omskjæring, fistula og livmorfremfall, og de ville høre om vår helsetilstand. Når det ble min tur til å fortelle, følte jeg virkelig at Gud hadde svart på mine bønner ved å frigjøre meg fra mine smerter, sier Beltu. 

Ny livsglede til Beltu

I følge Beltu startet helbredelsesprosessen allerede da hun ble omfavnet i kjærlighet av Prosjekt Hanna- teamet. "Gud vil sørge for hjelp," fortalte de henne, så hun slapp å bekymre seg. Og Beltu fikk virkelig hjelp, for teamet samlet inn nok penger til at hun endelig kunne bli behandlet. 

- Mange mennesker jeg ikke kjenner, ga penger slik at jeg kunne bli frisk. Teamet ordnet det slik at en misjonær hentet meg i Dodola og tok meg til Hawassa. Her møtte jeg enda flere fantastiske kvinner, fulle av kjærlighet. Så ble jeg kjørt til sykehuset, hvor doktoren oppdaget et sår på livmoren min. Jeg hadde væske som lakk ut, og ble lei meg for dette. Siden jeg luktet vondt, kunne jeg ikke gå i kirken i en periode. Det fikk meg til å sørge enda mer. Men etter hvert ble jeg satt på en antibiotikakur, og dro så tilbake til Hawassa sykehus for å bli operert. Nå er jeg helt kurert! Jeg er så lykkelig sammen med familien min og resten av lokalsamfunnet. Gud, himmelens Herre, har virkelig gitt meg livsgleden tilbake, avslutter Beltu.

*Navnet er beskyttet av sikkerhetsmessige grunner. Kilde: Prosjekt Hanna Etiopia.

Aktuelt fra prosjektet
Fikk kjenne at hun er elsket
Beltu i Etiopia:
I 20 år levde etiopiske Beltu med skammen hun aldri fortalte sin familie om. Gjennom Noreas radioarbeid fikk hun hjelpen og kjærligheten hun...
Les mer
- Jeg begynte å elske henne...
-Etter at jeg forstod at kvinnen er like mye verdt som mannen begynte jeg å elske henne, forteller Timoteus fra Etiopia. Menns holdning til sine...
Les mer
Fra Sentral-Asia:
Håpet mitt er at vi vil fortsette med bønnegrupper i framtiden!
Les mer
Kvinne i Tanzania skriver:
Guds ord har totalt forandret meg!
Les mer
Lærer enker å sy
Adona fra Albania har ved å lytte til bønnesendingene Norea støtter blitt oppmuntret til å strekke ut en hjelpende hånd til de som trenger det...
Les mer
Forandrer liv i enkenes land
Tortur, lidelser, massegraver og undertrykkelse. Arven etter Røde Khmer- regimet preger fortsatt enkenes land Kambodsja, men Norea gir mennesker...
Les mer
Svært glad for Prosjekt...
En eldre kvinne i Kambodsja forteller takknemlig om hvordan et Prosjekt Hanna-seminar har gitt henne nyttig kunnskap om blant annet frykt og...
Les mer
Kambodsja – enkenes land
Tusenvis av kvinner ble etterlatt med en håpløs framtid etter lidelsene det brutale Pol Pot regimet hensynsløst påførte Kambodsjas befolkning....
Les mer