Etiopia

Kristendommen har lange tradisjoner i Etiopia. Ethiopian Evangelical Mekane Yesu er i dag den hurtigst voksende evangelisk-lutherske kirken i verden.

 

Kirkens forlengede arm

Norea samarbeider med Evangeliets Røst, som er tilknyttet Mekane Yesu-kirken. Radioen fungerer som kirkens forlengede arm, og når ut til etiopiere både i Etiopia og nabolandene. Hver kveld sendes to timer med kristne programmer, blant annet språkene oromo og amharisk. Programmene styrker troen til lytterne, og gir kunnskap om helse og menneskerettigheter. Radio er et viktig verktøy i Etiopia, og bare i april 2015 fikk vår samarbeidspartner 125 tilbakemeldinger fra lyttere.

 

Nytt liv til jenter og kvinner

Norea er engasjert i Håpets kvinner. Gjennom radio og bønnearbeid forteller vi kvinner at de er høyt elsket av Gud. Radioprogrammet "Håpets kvinner" gir bibelundervisning og praktiske råd til livet her og nå. Hver måned samles 123 bønnegrupper for å be for og med hverandre, og for kvinners situasjon verden over.

I 2015 ble dramaserien "Healing Voice" lansert. Målet med serien er å bidra til at jenter og kvinner med fødselsskader som fistula kan få et verdig liv. Serien forteller om en kvinnes vei fra håpløshet til håp, fra å bli utstøtt av familien til å få medisinsk hjelp og få vite at hun er verdifull i Guds øyne.

Fra en mann i Etiopia:
Jeg har stor nytte av radioprogrammet dere sender, selv om det er for kvinner. Når dere ber på radioen hjelper det meg og min situasjon. Vær snill og husk på meg i bønn!
Fra en mann i Etiopia:
Fra en mann i Etiopia:
Jeg har stor nytte av radioprogrammet dere sender, selv om det er for kvinner. Når dere ber på radioen hjelper det meg og min situasjon. Vær snill og husk på meg i bønn!
Aktuelt fra prosjektet
Healing Voice Etiopia
Norea ønsker å hjelpe kvinner og jenter som lider av fistula i Etiopia. Særlig blant Ari-folket er denne fødselsskaden utbredt, som følge av...
Les mer
Nå kan du bestille...
Albumet "Sommerfuglvenger" selges til inntekt for Noreas kvinnearbeid.
Les mer
Sterkt møte med lyttergruppe...
Norea har vært i Etiopia for å besøke grupper som lytter til" Healing Voice", på norsk "Helbredende stemme". Allerede er dette et arbeid som...
Les mer
Ankerfeste hos Gud
Da Gelane mistet mannen sin, var det mange som ikke skjønte hvorfor hun fortsatt trodde på Gud.
Les mer
Guds fred midt i fattigdommen
Durate sitter på huk i den fattigslige jordhytta si. Hun klarer ikke å sitte skikkelig, for smertene er så overveldende.
Les mer
Fikk kjenne at hun er elsket
I 20 år levde etiopiske Beltu med skammen hun aldri fortalte familien om. Gjennom Noreas radioarbeid fikk hun hjelpen og kjærligheten hun trengte.
Les mer
– Jeg begynte å elske henne...
–Etter at jeg forstod at kvinnen er like mye verdt som mannen begynte jeg å elske henne, forteller Timoteus fra Etiopia. Kvinnesynet i Etiopia...
Les mer
Inspirert gjennom radio til å...
Radiosendingene til Evangeliets Røst, som Norea er engasjert i, har forandret livet til Haile Jelekeba. Nå vil han tjene som evangelist blant...
Les mer