Albania

Albania er sterkt preget av et familiemønster der mannen er overhode. Kvinner regnes ofte som annenrangs borgere. Lavest på rangstigen er romkvinner, som mangler selv de mest grunnleggende rettigheter.

Islam dominerer det religiøse landskapet. Folke-islam, ortodoks islam vevd sammen med overtro, er også i vekst. Likevel har en ung, liten kirke vokst fram i Albania etter kommunismens fall. Men kirken møter utfordringer, som at familier hindrer kvinner fra å gå på gudstjeneste. Norea støtter de lokale kirkene og de undertrykte kvinnene i Albania gjennom radioprogram og bønnearbeid.

 

Bønn og oppmuntring på lufta

Norea er med på å finansiere radioprogrammene «Håpets kvinner» og «Hannas bønnekalender». Førstnevnte forteller om Jesus og gir hjelp til livet. Sistnevnte er et program der man ber for og med lytteren. Bønnegrupper, lytterkonferanser og besøk i menigheter er viktige arbeidsgrener for Håpets kvinner i Albania. Praktisk omsorg og hjelp, blant annet til romkvinner og enslige mødre, bidrar også til å gi nytt håp til Albanias kvinner.

Fra radiolytter i Albania:
Jeg hadde aldri trodd at folk jeg ikke kjenner ville be for meg.
Fra radiolytter i Albania:
Fra radiolytter i Albania:
Jeg hadde aldri trodd at folk jeg ikke kjenner ville be for meg.

Takk for programmene dere sender. Jeg har hatt det vanskelig i det siste. Derfor takker jeg for radioprogrammet deres, Hannas bønnekalender. Jeg hadde aldri trodd at folk jeg ikke kjenner ville be for meg. Jeg er så takknemlig, for Herren har gitt meg det jeg trenger.

Aktuelt fra prosjektet
Har sett lyset midt i mørket
En radiolytter i Albania forteller at hun kan kjenne Jesu nærvær, midt i alt som er vanskelig. Her er hennes historie:
Les mer
Fellesskap gjennom radiobønn
Det er ingen kirker i landsbyen hvor Alketa bor. Gjennom programmet "Hannas bønnekalender" får radiolytteren fra Albania en menighet.
Les mer
–Takk for at dere er mine...
– Jeg lytter til radio hele dagen, og blir oppmuntret midt i min ensomhet.
Les mer
Radioprogram lærer lyttere å be
Majlinda fra Albania visste ikke hvordan hun skulle be til Gud. Det forandret seg da hun hørte på radioprogrammet "Hannas bønnekalender" som...
Les mer
Frelst på skofabrikken
For en kvinne i Albania og hennes døtre ble et kristent radioprogram spilt på skofabrikken veien til frelse.
Les mer
–Når mannen min sover,...
Noen kvinner i Albania ber ved å lytte til radioen. Om de eier en bønnekalender, kan det få alvorlige konsekvenser.
Les mer
–Jeg ble frigjort fra helvete
–Tre fremmede menn tvang meg til å åpne døra, stormet inn og voldtok meg, en etter en. Mannen jeg trodde var min kjæreste, hadde solgt meg...
Les mer