Gi en gave
Aldri alene
pixabay

Aldri alene

En engelsk fotball-supportersang med mye god åndelig visdom.
Svein Anton Hansen, publ.27.sept.-19

Jeg gikk sikkert i mine egne tanker og holdt på med en eller annen praktisk oppgave i huset. Radioen stod på i bakgrunnen og spilte gamle og nye låter. En slager fra en musikal fra andre verdenskrig fant veien fra radioen til ørene mine. Jeg la merke til den fordi refrenget har blitt gjort udødelig av det engelske fotballaget Liverpool. Refrenget går slik: “Walk on, walk on, with hope in your heart. And you'll never walk alone. You never walk alone.» 

Teksten handler om håp, tro og det at vi aldri må gi opp selv i de mørkeste stunder i livet. Du vil aldri gå alene gjennom livet. Sangen har faktisk blitt så populær i noen kirkesamfunn, at den til og med finnes i noen salmebøker. 

Radioen spilte lavt i bakgrunnen, og jeg var ikke fullt ut konsentrert om hva som ble sunget. Derfor hørtes det ut for meg som om Gerry and The Peacmakers sang: «You never work alone.» Altså, at du aldri vil arbeide alene. 

Hm, tenkte jeg. Der har vi et godt åndelig poeng. Gud vil at vi skal være trygge for at han går med oss gjennom livet, at vi ikke går alene. Samtidig vil Gud minne meg på at jeg aldri arbeider alene når jeg engasjerer meg i misjons- og menighetsarbeid. 

Apostelen Paulus stod på for Guds Rike. Han reiste rundt i lille-Asia, dagens Tyrkia, og startet menigheter. Han hadde et slikt tempo i arbeidet for Gud, en intensitet som kunne ta pusten fra de fleste. Målet var at flest mulig skulle få høre om Jesus, bli med i en menighet og så vokse som en Jesu etterfølger. Han ville «føre hvert menneske fram til modenhet i Kristus» som han selv uttrykker det (Kol.br.1,28). «For å nå dette målet arbeider og kjemper jeg i hans kraft, den som virker i meg med styrke.» (Kol.br.1,29). 

Paulus verken gikk eller arbeidet alene. Han var totalt avhengig av Guds kraft i alle oppgaver. Den samme bevisstheten og tryggheten kan vi også ha i dag, at Gud både går og arbeider med oss i det misjons- og menighetsarbeidet vi er engasjert i.
«You never walk alone» og «you never work alone». Hvilken herlig trygghet å få hvile i!

TRV 054

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding