Gi en gave
Vold i nære relasjoner

Vold i nære relasjoner

Vold i nære relasjoner er en tragedie som ødelegger livet til kvinner, barn, eldre og handicappede i alle land. Sårende ord og handlinger som har som mål å kontrollere noen emosjonelt, psykisk eller fysisk, blir ofte sett på som noe som skal skje bak husets fire vegger av det offentlige og religiøse ledere mange steder. Dette viktige temaet er gjenstand for våre bønner i august.

Mange ofre er økonomisk avhengige av partneren eller foreldrene som mishandler dem, og uten penger eller et trygt sted å dra til, føler mange at det å dra er umulig.
Mange ofre tror at de kan forandre sine foreldre eller partnere ved kjærlighet. Men det er dessverre slik at de fleste overgripere er manipulerende og kan overbevise sine ofre om at de har gjort noe galt som er grunnen til denne volden. Overgriperne klarer ofte å sjarmere sine ofre til å tilgi dem eller bruker frykt for å hindre dem fra å søke hjelp.

Enten vold og mishandling utføres gjennom brutale ord, kontrollerende oppførsel, fysisk eller seksuell mishandling, vold fra et familiemedlem, en omsorgsperson eller en kjæreste, - er det like ydmykende og ødeleggende. Historiene er grusomme, og ikke lett å forstå. Vi kan lese om foreldre som selger døtrene sine som bruder eller prostituerte eller som tvinger sine småjenter til å bli omskåret fordi kulturen krever det. Ektemenn og svigermødre vansirer sine koner med syre eller kokende vann på grunn av vanære.


Håpets kvinner hjelper ofre for vold i hjemmet i mange land, blant annet ved å tilby opplæring i yrke og håndverk slik at de kan ta vare på barna sine og komme seg bort fra de som misbruker dem. Ikke minst gir radioprogrammene et budskap om håp og legedom, og hjelper kvinner innse at de har en uendelig verdi både som kvinner- og Guds barn, og at de fortjener å bli behandlet med respekt.

I august ber vi for ofre for vold i nære relasjoner. Takk for at du er med i bønn.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding