Gi en gave
Bønn om kvinners innflytelse i en verden i nød

Bønn om kvinners innflytelse i en verden i nød

Denne måneden skal vi få være med og be om at kvinner skal få – og fortsette å ha innflytelse i en verden i nød. Du kan være med i det internasjonale bønnekoret til Håpets kvinner også i mars.

Til tross for mange hindre og uansett om de får anerkjennelse eller ikke, bruker kvinner ofte å finne en måte å gjøre en positiv forskjell i livene til familien, venner og samfunnet ellers. Selv om det dessverre ofte ikke har nådd historiebøkene, har kvinner ofte vært drivkrefter i utdannelse, medisin, politikk, kristen tjeneste, vitenskap og i mange andre yrker. Gud har gitt dem kapasitet til å finne måter å helbrede det som er ødelagt i denne verden, fra å trøste døende til å lede nasjoner.

Dr. Catherine Hamlin er et fantastisk eksempel. Dr Hamlin og mannen hennes var fødselsleger og gynekologer som på slutten av 50-tallet flyttet fra Australia til Etiopia for å starte en jordmorskole i Addis Abeba. De utviklet en kirurgisk teknikk for å reparere fistula-skader som hadde oppstått under fødsel og etablerte Addis Abeba Fistula hospital, det eneste medisinske senteret som på den tiden jobbet for å behandle tilstanden. Catherine fortsatte denne praksisen selv etter mannens død i 1993. Hennes arbeid har forandret livene til mer enn 50 000 kvinner og familiene deres.
Hun etterlater seg også en arv som har resultert i over 550 utdannede personell, et rehabiliteringssenter, Hamlin jordmorskole, og ikke mindre enn 34 sentra ut i distriktet. Dr Hamlin er nå 93 år gammel. Det er eksempler som Dr Hamlin og den arven hun etterlater seg som minner oss om de utrolige måtene Gud kan bruke kvinner.

I forbindelse med den internasjonale kvinnedagen 8. mars, ønsker vi å feire og be hele denne måneden for de utallige kvinnene som modig fortsetter å forandre historiens gang og bedrer livene til så mange. Be om at familiemedlemmer og de i ledende posisjoner vil styrke flere jenter og kvinner til å modig bruke sine talenter, sitt intellekt og den lidenskapen Gud har lagt ned i dem.

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding