Gi en gave
Bønn for ekteskap og familie

Bønn for ekteskap og familie

Denne måneden er det ekteskap og familie som står i sentrum i Håpets kvinners bønnetjeneste.

Skriften gir oss et nydelig bilde av hengivenhet til familien i Ruths bok. Vi leser hvordan Naomi reiste trofast sammen med sin ektemann og deres to sønner til Moab for å rømme fra sulten i Betlehem. Naomis ektemann døde, og hennes sønner giftet seg med moabittiske kvinner. Da også hennes sønner døde ti år senere, bestemte Naomi seg for å flytte tilbake til Betlehem. En av hennes svigerdøtre, Ruth, hadde vært vitne til Naomis Gudsforhold og hun kjente på veldig sterke bånd til henne gjennom deres mange prøvelser. Ruth valgte å forlate sin familie, sitt hjem og alt det kjente for å bli med Naomi til et helt fremmed land. En slektning som het Boas la merke til Ruths lojalitet til Naomi og han behandlet henne godt, og giftet seg etter hvert med henne. Gud gav Boas og Ruth en sønn. Han var bestefaren til kong David og forfar til Jesus, som ble født i Betlehem flere hundre år senere.

Familiemedlemmer bringer mye glede inn i livene våre, men også mye sorg, skuffelse og konflikt. Velsignelser og vanskeligheter i familien får noe å si både for våre styrker og våre svakheter. De fryktelige og hjerteskjærende opplevelsene som Naomi og Ruth hadde bidro til å utvikle deres karakter og gav dem mulighet til å velge holdninger og handlinger som æret Gud og som var et vitnesbyrd overfor andre om at de var til å stole på.

Kristne må være forberedt på livets utfordringer og syndens farer som kan ødelegge ekteskap og familierelasjoner. Foreldre må veilede barna sine til å leve etter Guds råd, unngå fristelser, gjøre gode valg, og sette seg mål som gir dem en god framtid der de kan ære Gud gjennom gudfryktige ekteskap og familierelasjoner. «For dette er Guds vilje: at dere skal være hellige, så dere holder dere borte fra hor.  Hver av dere skal vite å vinne seg sin egen kone i hellighet og ære, ikke i sanselig begjær som hedningene; de kjenner jo ikke Gud.» (1. Tess. 4, 3-5)

Denne månedens bønneemne berører oss alle, uten unntak. For alle er vi på en eller annen måte knyttet til andre mennesker gjennom familierelasjoner, enten vi lever i et ekteskap eller ikke. Bønnene som bes rundt om i verden denne måneden vil derfor også være en bønn både for ditt og mitt liv, og det vil være en bønn for våre barn eller for andre familiemedlemmer. Er ikke det fantastisk? At vi på denne måten er knyttet sammen med så mange andre i en bønnerelasjon, der også du og jeg får være gjenstand for andres bønner? Dette er noe av det største med den store bevegelsen som Håpets Kvinner / Prosjekt Hanna representerer.

Så tror jeg også at vi skal være ærlige på at ekteskap og familierelasjoner er kanskje den aller viktigste mellommenneskelige relasjonen vi har, men også den mest sårbare. Derfor er det så avgjørende viktig at vi løfter dette framfor Gud i bønn. La oss stå sammen i bønn om at Gud skal bevare, styrke og velsigne norske ekteskap og norske familier i en tid der veldig mange sliter nettopp i disse relasjonene.

 

 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding