Gi en gave
Selv om Nord-Korea er kjent for sine mange brudd på menneskerettigheter, legger de skylden på landets misjonærer.
Selv om Nord-Korea er kjent for sine mange brudd på menneskerettigheter, legger de skylden på landets misjonærer. Åpne Dører

Nord-Korea klandrer misjonærer for uro i landet

Noreas misjonsland Nord-Korea slår tilbake på internasjonal kritikk om menneskerettighetsbrudd. Regjeringen under ledelse av Kim Jong-un hevder offentlig at misjonærene har skyld både i menneskehandel og terrorisme innenfor de strengt bevoktede landegrensene.

- Uttalelsene fra Nord-Korea kan ikke understrekes nok. Kristne misjonærer blir i all offentlighet klandret for menneskerettighetsbrudd og indre uro i landet, sier prest Eric Foley i Seoul USA, en amerikansk-koreansk uavhengig organisasjon. Organisasjonen har flere disippelbaser som når nordkoreanere i Asia.

Indoktrinerer mennesker

Foley uttalte dette i lys av en debatt i Geneve nylig. Her deltok Nord-Koreas ambassadør, So Se Pyong, og hevdet at "I det nordøstlige området av Kina er det såkalte kirker og prester som utfører fiendtlige handlinger mot Nord-Korea. De indoktrinerer mennesker som krysser grensen ulovlig med en ideologi som går imot Nord-Korea. Så sender de menneskene tilbake til landet, hvor de forandrer og ødelegger, og til og med er involvert i menneskehandel og terrorisme."

Et helvete på jord

Debatten ble holdt etter at en rapport fra Kim Jong-un og hans regjering ble offentliggjort i mai. Her beskrives USA som "et helvete på jord," og et sted hvor "grunnleggende rettigheter blir nådeløst brutt."

BBC News fastslår at Nord-Koreas kritikk mot USA er svar på en svært kritisk FN-rapport, som kom i februar. Grusomme overgrep kom da frem i lyset, blant annet at Nord-Korea sulter og systematisk utrydder sin befolkning.

" Disse overgrepene er så alvorlige at Nord-Korea ikke kan sammenliknes med noe annet land i nåtiden, sa FN-kommisjonen i sin rapport på 400 sider.

Ubeskrivelig press

Nord-Korea regnes også som den verste forfølgeleren av kristne, blant annet av organisasjoner som Åpne Dører. Her møter kristne "et ubeskrivelig press i alle aspekter av livet."

- Kristne tvinges til å møte i all hemmelighet, og de våger ikke å dele troen med sine familier. De frykter å havne i arbeidsleirer. Alle som driver med religiøse aktiviteter risikerer å bli arrestert, bortført, torturert, eller i verste fall å bli offentlig henrettet, uttalte Åpne Dører.

Norea støtter kristne radiosendinger i et land med grusomheter uten sidestykke. Det er svært vanskelig, om ikke umulig, for tradisjonelle misjonærer å nå inn og fortelle mennesker at Jesus elsker dem. Radiosignalene når inn dit mange ikke når, og gir håp, glede og trøst bak de stengte grensene.

Kilde: www.persecution.org.

 

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer
Bønn som bærer
Det er ikke bare solskinn for kvinnene på solskinnsøya Zanzibar, men bønnegruppene gir håp.
Les mer
Elisabeth på Zanzibar
Mange har blitt berørt av historien om Elisabeth
Les mer
Takk, min Jesus!
Ordet takk står igjen som en overskrift etter helgens konferanse i Sandnes
Les mer
SAT-7 PARS med budskap om fred...
Frykt og håpløshet kaster skygger over livene til det afghanske folk. SAT-7 PARS sin afghanske programledere, Shoaib Abadi og Noorullah Noor,...
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding