Gi en gave
Nord-Korea er blant de mest stengte landene i verden. Likevel når kristne radiosendinger inn bak grensene, og inn i hjertene til nordkoreanere (Illustrasjonsfoto).
Nord-Korea er blant de mest stengte landene i verden. Likevel når kristne radiosendinger inn bak grensene, og inn i hjertene til nordkoreanere (Illustrasjonsfoto). Åpne Dører

Radiomisjon til verdens mest stengte land

Nord-Korea er sannsynligvis det mest lukkede landet i verden, og ser på religion som en stor trussel. Norea har siden 2011 bidratt med midler slik at kristne i landet kan styrkes i troen.

Religiøs tillatelse
Myndighetene i Nord-Korea hevder i følge Åpne Dører at det eksisterer religiøs frihet uten begrensninger i landet. Men fordi myndighetene tolker og anvender grunnloven helt vilkårlig, skaper det alvorlige begrensninger i den frie religionsutøvelsen. Et typisk forbud fra myndighetene er kravet om tillatelse til å oppføre religiøse bygninger og å holde religiøse seremonier: "Uten en bygning har ikke religiøse grupper tillatelse til å praktisere sin tro eller ha religiøse samlinger, og uten tillatelse kan de ikke oppføre noen bygning.”

Fiender av landet
Den offisielle statsideologien i Nord-Korea er bygd på Kim Il Sungs ‘Revolusjonære Tanker’ og styrer hele samfunnet. I følge Åpne Dører opererer myndighetene med et klassesystem som består av tre hovedkategorier: a) En indre kjerne, b) Delvis pålitelige og c) Fiender. Det er i dette systemet at religiøse familier er klassifisert som fiendtlige. Som et resultat har familier blitt tvangsflyttet til industribyer på østkysten eller sendt til arbeidsleire for politiske fanger. I Nord-Korea forekommer også offentlige henrettelser av kristne, og de troende må være på vakt - ikke bare mot det hemmelige politiet, men også mot sine medborgere.

Radiosensur
I Nord-Korea er all radio- og TV-virksomhet strengt kontrollert, og alle privateide, lovlige radioer forhåndsprogrammeres med frekvenser godkjent av myndighetene. Nordkoreanere må derfor skaffe seg radioer fra utlandet dersom de vil lytte til andre sendinger.

En kristen leder fortalte dette til vår samarbeidspartner:
– Kristne radioprogram er en stor skatt for oss. De gjør at vi kan lytte til Guds ord og få styrke til vårt åndelige liv hver dag... Signalene er ganske sterke, så vi kan høre alt veldig tydelig. Jeg vil takke alle som bidrar til dette arbeidet. Gud velsigne dere.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding