Gi en gave
Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Norea

Radioprogram ble redningen

Åndeutdrivelse ved hjelp av tradisjonell healer er en hyppig brukt behandlingsmetode i mange afrikanske land. For en kvinne i Eritrea førte det til alvorlige konsekvenser, men gjennom radioarbeidet Norea støtter fikk hun helbredelsen hun trengte.

I følge London Science Musuem henvender om lag 80 % av afrikanere seg til tradisjonell medisin for behandling av sykdommer. Det er et stort mangfold av tradisjoner for behandling i de ulike afrikanske landene og kulturene. Noen metoder er likevel felles tross landegrenser og skiller behandlingsformen klart fra vestlig medisin(også omtalt som biomedisin). Utdeling av medisin, fysisk behandling og åndeutdrivelse, alt i regi av en tradisjonell healer, er blant slike metoder.

Besøk hos tradisjonell healer

Vitnesbyrdet kvinnen fra Eritrea har delt med Evangeliets Røst, handler nettopp om konsekvensene ved å involvere en tradisjonell healer. I en alder av 31 år og etter mange år i ekteskapet, hadde hun ikke lyktes med å bli gravid. Kvinnen mistet etter hvert alt håp, og ble frustrert og desperat.

- Jeg fulgte derfor rådet jeg fikk fra venner og familie om å søke hjelp hos en tradisjonell healer. Dette viste seg å være bortkastet, både i form av tid og penger, fastslår hun.

Kvinnen ble gitt en ukentlig dose medisiner, men resultatet ble ødeleggelse framfor helbredelse. Hun sluttet derfor på medisinene før det var for sent.

Åndeutdrivelse uten håp

Den tradisjonelle healeren ble da erstattet med en åndelig veileder, hvilket fikk store konsekvenser.

- Mannen jeg gikk til, hevdet at han hadde helbredende hender, og jeg gikk til ham med jevne mellomrom. Uten å bruke Bibelen prøvde han å bryte ned den ånden han mente forhindret meg fra å bli gravid. Han ropte høyt da han prøvde å irettesette denne ånden som visstnok bodde i meg, sier hun.

I følge kvinnen var både framgangsmåten og behandlingsmetoden til den åndelige veilederen forvirrende. Hennes tilstand ble forverret, og som et resultat ble kvinnen rastløs og psykisk ustabil.

- Jeg satt igjen uten håp, innrømmer kvinnen.

Fikk innsikt i livet

En venninne av kvinnen fulgte opp hennes tøffe kamp. Kvinnen fikk høre om det kristne radioarbeidet til Evangeliets Røst, som Norea er engasjert i.

- Hun delte sine livserfaringer med meg, og oppfordret meg til å lytte på radioen. Jeg ble en fast lytter, og fikk mer innsikt i livet. Gud har gitt mennesker visdom når det gjelder medisinvitenskap, og jeg forstod at Guds vilje med livet mitt var en annen enn å besøke healere og veiledere, forklarer kvinnen.

Stoler på Gud

De vonde erfaringene gjør at radiolytteren nå setter stor pris på den behandlingen hun får, som er spesielt tilpasset henne og laget i samarbeid med en lege. Allikevel er det Gud hun først og fremst setter sin lit til.

-. Med det jeg har opplevd, får jeg vondt av dem som utelukkende setter sin tillit til menneskers råd og veiledning. Jeg vet nå sannheten om mange healere. De lurer folk og leder dem i feil retning, fastslår kvinnen. Radioprogrammene til Evangeliets Røst, derimot, opplyser mennesker om hvem man kan søke hjelp hos. Opplysning, liv, kunnskap og visdom er de fruktene jeg har høstet gjennom å lytte på radioen, avslutter lytteren fra Eritrea.  

Kilde: Evangeliets Røst Eritrea (via TWR)

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding